USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Масовий виїзд українців на роботу в інші країни – головна проблема України», - Березовець

23 Жовтня 2017 23:19
Через масовий виїзд громадян за кордон, в Україну доведеться завозити працівників з країн СНД і Південно-Східної Азії. Про це написав у Facebook політичний експерт, президент Фонду національних стратегій Тарас Березовець.

"Одна з найголовніших проблем України, яка найближчим часом стане проблемою №1, - це депопуляція. Іншими словами, масовий виїзд українців на роботу в інші країни. На вихідних мав можливість поспілкуватися з одним з українських міністрів. Так ось, цифри приблизно такі. У Росії працює від 3 до 3,5 млн українців. В Європі таких, за його даними, понад 3,5 млн", - розповів він.

Березовець додав, що, за його оцінками, працюэ в країнах ЄС українців набагато більше - близько 7 млн ​​громадян.

"Якщо сюди додати США і Азію, отримаємо ще близько 2 млн громадян. Разом близько 12 млн українців, які працюють за кордоном", - підкреслив він.

Він також нагадав, що останній перепис в Україні проводився ще при Леоніді Кучмі, в 2001 році.

"Додамо тимчасово окуповані території - 4 млн на Донбасі і 2,5 млн в Криму. Спроби провести новий перепис наштовхуються на опір в уряді. Адже мова про мільярди субсидій. І тенденція буде наростати. Як висловився міністр, раніше їхав захід і центр країни, тепер масово поїхав південь - Миколаїв і Херсон. Проблема зростає, як снігова куля, але в Раді і Кабміні все спокійно ", - продовжив він.

На думку політолога, зупинити цей процес неможливо через різницю зарплат в Україні та за кордоном, проте його можна пригальмувати за рахунок мікрокредитування малого бізнесу і реалізації масштабних інфраструктурних проектів.

"І ще один негатив. Зменшення припливу грошей від заробітчан. Раніше один міні-бус віз в Україну родичам близько €30-40 тис. готівки. Зараз потік впав до €3-4 тис. на машину. Чому? Нікому стало везти гроші. люди перебираються цілими сім'ями, забираючи дітей. У мене в оточенні так виїхало вже кілька сімей в повному складі. Вирішувати проблему доведеться, швидше за все, непопулярними методами. завозити працівників з країн СНД і Південно-Східної Азії ", - підсумував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Степан(Крымчанин) Показати IP 23 Жовтня 2017 23:30
Бачили очі що обирали-їжте...Кожен народ вартий того правителя якого має(обирає)
!"№ до Степан(Крымчанин) Показати IP 24 Жовтня 2017 10:35
Степа, так мы хотя бы выбирали, и выбирали осознанно. А вас развели как котят, и на голову на*исяли. Вот и живите как в мацкве, у вас же четвертый год, как рюсцькие сезоны ! А нащет безработицы, так это заслуга не столько теперишней власти, а сколько всей бездарной политики на протяжении 26 лет независимости, а особенно праффэсианалов-рыгов. ТАК ЧТО СТЕПКА ТЫ И ТУТ Л?ХАНУЛСЯ, впрочем как всегда.
Ну так Показати IP 23 Жовтня 2017 23:43
Проте тепер корінними українцями будуть азіати. От тільки в них там зарплати більші за наші, як їх сюди заманять, силою?
123 до Ну так Показати IP 24 Жовтня 2017 08:09
Не бзди, піхота, то раби припруться з Азії, і ще можуть присунутись руські тунеядці разом с неуслишєнним дамбасом.
Ось так до Ну так Показати IP 24 Жовтня 2017 10:32
Ви нажахані картиною святкування Куйрам-Байраму у Москві. І я вас розумію, Мацква зараз це або Кавказ, або Азія. Але то паРаша, в неї така карма, бути під кнутом у абреків або ординців, в Україні такого не буде.
Карантин Показати IP 27 Березня 2018 15:37
Шановні! Нація яка дала можливість себе зробити рабами в своїй же країні, заслуговує на зникнення з лиця землі як така. Якби наші пращури знали за яких нащадків голови кладуть, можливо й не воювали б взагалі! Це ж абсурд, кричати про якісь позитивні зміни після революції, якщо реально все навпаки. Маса людей фізично та психологічно знищених на майдані! Ще більше виїздить за межі України у пошуках кращої долі або банально заради фізичного існування! Попросту адекватні та фізично здорові громадяни покидають свою країну, розуміючи, що цих '' жуків '' неможливо прибрати від такого ласого ''корита ''! Саме ''корито '', а не держава - ось що ми спромоглись добитися за роки так званої незалежності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus