USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Матеріальна допомога воїнам АТО та їх сім'ям на Волині: кому та на що

31 Січня 2017 16:05
В області зареєстрували понад сім з половиною тисяч учасників антитерористичної операції, яким встановлено статус учасника бойових дій. Серед соціальної допомоги, яку надавали, було таке: одноразові грошові виплати, санаторно-курортні путівки, компенсація коштів за доїзд в медустанови та виділяли кошти на житло.

Про це йшлося під час розширеного засідання колегії соціального захисту облдержадміністрації 31-го січня.

Як інформувала директор департаменту соціального захисту населення Оксана Гобод станом на 01.01.2017 на обліку є 7 602 учасники антитерористичної операції, яким встановили статус учасника бойових дій і які мають право на пільги.

«Торік у нас були новації, зокрема, вперше виплатили допомогу учасникам АТО, які отримали легкі та середні ушкодження. Так, згідно із заходами програми для надання матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції, які опинились у складних життєвих обставинах, торік надали допомогу 276 учасникам АТО та їх сім’ям на загальну суму 426,5 тисяч гривень», - доповіла Гобод.

Також вона звітувала, що впродовж 2016 року оздоровили 357 учасників АТО, в тому числі 316 учасників бойових дій та 40 інвалідів. Охочих оздоровитися на січень 2017-й рік – 1181 осіб.

Зі слів Оксани Гобод, впродовж 2016-го року вдалося покращити ситуацію із житлом для сімей загиблих воїнів.

«Як не прикро, але Волинь понесла непоправні втрати - кількість військових, які загинули під час проведення АТО становить 181 особа. Так, у 2016 році для області передбачили субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво та придбання житла тим, хто потребував поліпшення житлових умов. Фінансову допомогу давали сім'ям загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції. Також гроші надали й інвалідам І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО.

Так, 25,31 мільйона гривень компенсації для придбання житла надали 37 сім’ям загиблих та інвалідам. Також на суму 1,6 мільйона гривень купили торік дві квартири воїнам АТО, в яких відсутні нижні кінцівки», - розповіла Гобод.

Крім цього, повідомила посадовець, що учасникам АТО відшкодували в 2016-му році витрати на проїзд до реабілітаційних установ і назад на суму - 5,6 тисячі гривень.

Також під час колегії повідомили, що із загального числа демобілізованих учасників АТО у 2016 році повернулись на попереднє місце роботи 559 осіб. Працевлаштували на нове робоче місце 160 осіб, безробітних – 1574 воїнів АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Надія Показати IP 1 Лютого 2017 00:58
Зато ніхто не скаже за дітей загиблих і учасників, як у нас в Маневицькому районі сам Линдюк не заперечує щоб водій виганяв дітей зі шкільного автобуса, про які ще пільги для атовців говорити, як одні бандити пішли, а інші прийшли до влади, дожились, що дітей принижують.Ганьба!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus