USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Маємо визначитись із терміном добровільного об’єднання громад, – Геннадій Зубко

24 Вересня 2018 19:24
Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час форуму представників місцевого самоврядування «День діалогу з владою» у Тернополі заявив про необхідність якнайшвидше визначитись з терміном добровільного об'єднання громад та створити для цього усі необхідні умови.

Тези виступу Міністра публікує його служба.

"Сьогодні необхідно визначатись із терміном добровільного об’єднання громад. Для цього маємо провести консультації з усіма громадами, профільними асоціаціями місцевого самоврядування, міжнародними партнерами і всіма учасниками процесу щодо терміну добровільного об’єднання громад. Можливо, дати ще один рік на цей процес. А далі прийматимемо рішення про адміністративне об’єднання громад згідно з затвердженими перспективними планами в обласних радах", - заявив Зубко.

Також урядовець наголосив на пришвидшенні прийняття Парламентом Закону "Про засади адміністративно-територіального устрою України".

"Якщо райдержадміністрація заважає ініціативним громадам пройти процес об’єднання і стати заможними і самодостатніми, ми будемо точково займатися цим питанням. На сьогодні 122 райони в Україні, де не сформовано жодної ОТГ. Хоча в 65 з них голови райдержадміністрацій працюють на своїх посадах з 2015 року. В мене виникає логічне питання: чому вони досі там працюють, коли Президент України, Прем’єр-міністр України і Парламент взяли курс на децентралізацію і об’єднання ще в 2014 році? Тому прийняття Закону "Про засади адміністративно-територіального устрою України", який вже підтримав профільний парламентський комітет, дасть можливість, попри відсутність конституційних змін, прибрати подвоєння повноважень персоналу і сформувати устрій з якісним сервісом", - наголосив Геннадій Зубко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus