USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Маєш поїхати і обов’язково вернутися: Айдар зустрівся із школярами Луцька

5 Вересня 2014 10:25
Учні усіх шкіл Луцька зібралися разом та передали листи бійцям батальйону АЙДАР. Зустріч із ними відбулася у четвер, 4 вересня, в Палаці учнівської молоді.

Самооборонівці, бійці батальйону АЙДАР представилися молодим лучанам, розповіли про військові реалії, що нині кояться на Сході. Поділилися своїм досвідом і побажали, аби діти не знали війни та навіть не мали жодної можливості тримати у руках зброю, - інформують у прес-службі Самооборони Луцька.

Із залу прозвучало запитання про страх: чи не бояться вояки йти у бій. «Коли сідаєш на броню, збоку біля тебе один товариш, з іншого - інший. Ти просто забуваєш про страх. Пам’ятаєш лише, що в тебе є обов’язок. Сьогодні маєш поїхати і обов’язково маєш вернутися», - ділиться відчуттями адвокат до війни, а нині айдарівець Сергій «Самурай» Мовшук.

Після кількох розповідей вояків декілька учениць просто почали плакати. Учні дякували айдарівцям за їх мужність і силу. Хоча спочатку більшість молодих людей почувала себе скуто, та після того, як усі вже почали вручати листи бійцям, вони просто ринули обійматися, тиснути руку та фотографувалися.

Айдарівцям вручили стоси листів і малюнків від дітей різного віку із закликами про мир, Славу Героям, незалежність і державність України.

«У коридорі в нас от така алея таких малюнків дитячих, які нам присилають. Фактично це те, за що ми воюємо», - заявив командир роти «ЗАХІД» Ігор Лапін.

«Хлопці, коли заходять в каптьорку, - каже «Старшина», - Вони йдуть по рядку, нічого не беруть на складі. Так, зайшов-почитав написи на коробках. Я запитую: що ти пройшовця і нічого не взяв? А він мені: та просто, щоб побути вдома. - От від цього атмосфера така».

Солдати додали, аби автори малюнків та листів залишали зворотні адреси, а то й телефони. Бо їм дуже кортить відповісти та подякувати за добре слово, а немає куди. А якщо нема часу написати листа, то готові й подзвонити.

Після зустрічі учні не поспішали відпускати бійців АЙДАРУ. Найдопитливіші супроводили бійців до виходу, адже хотілося все більше і більше почути правди та вражень від людини, якій довелося стикнутися із поняттям реальної війни
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 5 Вересня 2014 10:54
А чому без автоматів? Так солідніше
Самурай Показати IP 5 Вересня 2014 12:28
На танку хотіли приїхати. Правда місця для парковки не було.)) На моє переконання: діти не мають бачити зброю. Хіба що в музеї чи на параді.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus