USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Майно «Волиньтуриста» роздерибанять?

7 Квітня 2011 15:33
У ЗАТ «Волиньтурист» буде новий голова правління – донині діючого Віталія Котумая несподівано відсторонили від виконання обов’язків на зборах акціонерного товариства.

Котумай очолював найбільший в області екскурсійно-туристичний комплекс понад шість років. Прийшов на збори прозвітувати про свою роботу і дізнався, що його на цій посаді бачити більше не хочуть.

Тому Котумай таким рішенням спантеличений. Йому незрозуміло чому хочуть змінити голову правління «Волиньтуриста» та чиї інтереси намагався проштовхнути голова обласних профспілок Іван Карпомиз, повідомили 6 квітня у випуску новин на ТРК «Аверс».

«Майно в нас цікаве. І, можливо, хтось зацікавився цим майном. І хоче скоріше і дешевше його придбати. Позиція і правління «Волиньтуриста», і наших акціонерів – розвивати майно, а не дерибанити. Можливо, комусь я став на заваді як голова правління, який не причетний до дерибану», – міркує Котумай.

Чому його хочуть звільнити Котумай здогадується. Каже: йшов звітувати про свою роботу, проте його і слухати не захотіли. Натомість в порядок денний голова зборів Іван Карпомиз вніс зовсім інше питання.

«Київська фірма вповноважила представляти голову федерації профспілок Карпомиза Івана. Було дано доручення фізичній особі вести збори. Цей голова зборів, який мав доручення від основного акціонера, на свій розсуд поміняв питання, які виносилися», – говорить Котумай.

ЗАТ «Волиньтурист» – найбільший в області екскурсійно-туристичний і оздоровчо-розважальний комплекс. Це туристичні готелі та ресторани у Луцьку, Ковелі, пансіонат «Шацькі озера», а також луцьке «Бюро подорожей та екскурсій».

«За останні роки, і готель «Світязь», і готель «Лісова пісня» Ковелі є рентабельні, не збиткові. І при нормальному плануванні та організації роботи є перспектива розвитку цих готелів. Ми знаємо, що таке Луцьк, що таке «Євро-2012». І ми працюємо над тим, щоб розвивати саме матеріальну базу», – каже Котумай.

Сьогодні «Волиньтурист» – приватне акціонерне товариство. Головний його акціонер – в Києві. Це ЗАТ «Укрпрофтур», основним засновником якого є Рада профспілок України.

«Вони доручили людині з Луцька представляти їхні інтереси. Вони не були присутні. Були присутні голови обкомів Федерації профспілок Волині, були присутні фізичні особи-акціонери, були присутні мої директори, і був кворум для початку зборів. Тому збори відбулися, хоча з юридичної точки зору вони не мають законної сили», – стверджує Котумай.

Згідно закону про акціонерні товариства, порядок денний не може змінюватись у процесі зборів, тому головуючий Іван Карпомиз не мав права виносити додаткові питання у повістку дня. До того ж Федерації профспілок Волині жодної акції підприємства не належить.

«Підводні камені криються в тому, що я не піду на порушення процедури відчуження… Підводні камені в тому, що поставлять своїх людей, які підпишуть будь-які бумаги, які дають право на зміну форми власності», – пояснює він.

«Є голова наглядової ради, який заключав зі мною контакт. Контакт дійсний до 2014 року і об’єктивних причин для розірвання контакту я не бачу. Це чисто суб’єктивні причини особи, яка вела ці збори», – каже він про Карпомиза.

Натомість сам Іван Карпомиз розповів, що Котумая ніхто не звільняв. Проте дав зрозуміти, що це може статись.

«Ще його не звільнено. Стояло питання так, але звернено до наглядової ради новообраної про розірвання контракту. Це профспілкове майно Федерації профспілок України. Не Федерації профспілок області. Я маю відношення до цього питання тільки як член наглядової ради «Укрпрофтуру» і як член президії Федерації профспілок України. Федерація профспілок Волинської області до цього відношення не має. Воно в нас не на балансі», – прокоментував Карпомиз.

Невідому і чому такий інтерес до зборів приватного акціонерного товариства виявила Волинська державна адміністрація. На зібранні особисто був присутній перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко.

«Він вніс пропозицію і все. І підтримав цю пропозицію. А акціонери мають право відхилити або погодити», – сказав про візит Башкаленка Карпомиз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Helge Показати IP 7 Квітня 2011 17:22
У-у-у.... Карпомиз - старый ворюга... Везде, где он "работал" - толи на ниве "профсоюзов", толи в областной "Родючести" - он и его старые корефаны-комуняки вычищали все под ноль и на халяву... Похоже, дошли, наконец, у него руки и до "туристов" - прощай, "Світязь", гуд-бай - "Лісова пісня" - думается, скоро все эти объекты приберут к рукам структуры Кривицкого-Алферова, или Климчука-Еремеева.... Когда ж, они, наконец издохнут и перестанут мучать народ? ((( ......
w Показати IP 7 Квітня 2011 19:33
Причина присутності Башкаленка на зборах наступна. Він поклав око на офісні приміщення Волиньтуриста на проспекті Грушевського де в скорому часі планують зробити офіс Партії регіонів, взамін пан Карпомиз призначить керівниками Волиньтуриста своїх дітей, і організація переїде в федерацію профспілок
kamil Показати IP 7 Квітня 2011 21:27
не контакт,а контракт! нормальний дядько цей котумай.
Viktor 69 Показати IP 8 Квітня 2011 08:46
«Він вніс пропозицію і все», -- Карпомиз про Башкаленка... Ну до яких пір совєтські пережитки будуть нас вважати за телепнів... Напевно, до тих поки рИгіонали не обкрадуть нас до нитки...
ostap Показати IP 8 Квітня 2011 09:25
з точки зору закону, на зборах мають право бути присутні лише акціонери та їх представники. Також можуть запрошуватись і представники контролюючих органів (так, Комісія по цінних паперах може бути присутня тільки на проведення реєстрації і до початку зборів, а на самих зборах - не обовязково). Вносити зміни до порядку денного можна за 10 днів до їх проведення і повідомляти про це усіх акціонерів. На самих зборах зміни до порядку денного - не законні. Крім того, ніхто інший крім акціонерів, та їх представників не має права вносити будь-які пропозиції в ході зборів. Протокол складається на протязі 3 днів. Далі він може бути оскарженим і збори можна визнати нелегітимними. Також, керівник товариства має підписати протокол для його подання в Комісію. А якщо протокол складений невірно, то має право не підписувати...
Поінформований Показати IP 8 Квітня 2011 11:08
Може хто знає, чому хорошому дядькові Кутумаю винесли дві догани за "хороші справи"???
турист Показати IP 8 Квітня 2011 19:51
Карпомиз давно хоче все загнати, своїх дітей поставити керувати "Світязем" і пансіонатом. Самому вже пора на пенсію, а не воду мутити.
поліщук Показати IP 8 Квітня 2011 19:54
Якби підлеглі Карпомиза уміли вмикати комп, то багато цікавого розказали про його методи керівництва - терор, шантаж та залякування.
a Показати IP 9 Квітня 2011 12:31
Карпомиз дуже порядна людина!!! А котумай ворюга!!
гість до a Показати IP 11 Квітня 2011 09:10
Найшли Карпомиза порядну людину. Та ж в нього навіть погляд як у фашиста. Йому б автомат то розстріляв би всіх. Достатньо подивитись по телебаченню на нього. А він уже чує кінець в профспілках, то хоче захватити і туристів. Думає 100 років буде керівником. Дєд пора на заслужений покой, заспокойся вже і дай працювати молодим людям.А діти твої вже і так пристроєні, то шо ще не все покрали у Волині, лишився лакомий кусок? Фігу їм. Більшого ворюги як Карпомиз тяжко знайти. А Котумаю до туристів не потрібно пускати всяку наволоч.
Гість 2 Показати IP 11 Квітня 2011 23:02
Котумай мудра, розумна і порядна людина!!! А Карпомиз залякуванням і жорстокістю бере все в своєму житті!- шкода його, про нього ніхто ніколи доброго слова не скаже!
Гість 2 Показати IP 11 Квітня 2011 23:20
Котумай мудра, розумна і порядна людина!!! А Карпомиз залякуванням і жорстокістю бере все в своєму житті!- шкода його, про нього ніхто ніколи доброго слова не скаже!
Гість 2011 Показати IP 11 Квітня 2011 23:32
Котумай мудрий, розумний і порядний чоловік! А Карпомиз все в житті досягає хамством, залякуванням і шантажем!
Гість 2011 Показати IP 11 Квітня 2011 23:34
Карпомиза шкода, про нього ніхто ніколи доброго слова не скаже!
Клей Показати IP 13 Квітня 2011 16:35
Пропоную взагалі з профспілок виходити. На наших внесках та сволота жирує, та ще й Світязі краде. Йдіть пишіть заяви, люди: "прошу звільнити мене з таких злодійських профспілок".
Дядя Путін Показати IP 14 Квітня 2011 14:47
Шановні читачі!!! Карпомиз не поклавши ні копійки в бюджет Федерації профспілок області віддав четвертий поверх самого приміщення Федерації профспілок. За хату для свого сина він продав спортивно - оздоровчий комплекс "Пролісок". Щоб утриматися на посаді віддав базу на Мамсурова.... Все більше не має що продавати! Котумай побудував другий корпус на пансіонаті "Шацькі озера", зробив ремонти п'ятого поверху готелю "Світязь", готелю "Лісова пісня". За 6 років господарювання віддав власникам близько 4 млн.грн. дивідендів. З цього можна зробити висновок хто є хто!
КРУ Показати IP 17 Травня 2011 15:08
))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus