USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Майже безплатно волинським ромам віддали приміщення в оренду

28 Серпня 2015 17:29
Волинська обласна громадська організація циган «Терне Рома» отримала величезне приміщення в оренду на вулиці Володимирська лише за одну гривню. Таким чином діяльність організації підтримали, бо, кажуть депутати, громадські активісти займаються соціальними справами.

Про це йшлося під час 77-ї сесії Луцької міської ради вчора, 27-го серпня.

На розгляд депутатського корпусу винесли Проект рішення «Про надання пільг по орендній платі за нежитлове приміщення, що на вулиці Володимирська, 55, Волинській обласній громадській організації циган «Терне Рома».

Депутат Анатолій Прахом’юк зауважив, що на це приміщення в Луцьку є чимало претендентів.

«Я знаю про активну діяльність цієї громадської організації з 2006-го року. Пригадую, як вони «відвойовували» це приміщення. Дійсно, на нього зараз чимало хто поклав око, зокрема й кондитерська фабрика. Втім, «Терне Рома» багато робить для наших лучан, які є нацменшиною, зокрема, вони навчають дітей, з якими були проблеми. Тому ми повинні допомагати їм, а не заважати», - наголосив депутат.

Під час обговорення ще один депутат виступив із закликом підтримати громадську організацію, надавши їм пільгову оренду. Так, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов акцентував увагу на тому, що представники нацменшин – українці, тому не можна їх виганяти на вулицю.

«Я дякую громадській організації за те, що вони ремонтують це приміщення і підтримують його у належному стані. Окрім того, вони погасили борги минулих років. Я наголошу, що це українці й ми повинні їх підтримати. Вони проводять багато освітніх заходів серед ромів, видавали книги. Вони відновили приміщення й мають право на те, аби далі там існувати. Не можна їх виганяти на вулицю!», - каже Осіпов.

У депутатів попросила слова для виступу голова ГО «Терне Рома» Тетяна Лавренюк й запевнила, що вона щира патріотка своєї держави, а серед ромів є ті, хто захищає терени Батьківщини на сході.

«Мені дуже образливо, коли нас називають іншими, що ми не українці, чи не патріоти. Я люблю свою країну! Навіть скажу більше того, що є роми, які зараз воюють на сході», - сказала жінка.

Далі відбулося голосування й більшість підтримала ромів.

Зауважимо, що відповідно до ухваленого документа, в оренду дають нежитлове приміщенням загальною площею 313,8 метра квадратних, що на вулиці Володимирська 55. Річна орендна - гривня. Термін пільгової оренди - до 31.07.2018 року.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на Волині жоден маленький ром не відвідує дитячий садочок.

Також цього року правоохоронці, владці та громадські активісти вирішили порахувати ромів в області, втім, досі жодних результатів не оприлюднили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
123 Показати IP 28 Серпня 2015 20:01
переселіть ромів в міську раду
А я венгр Показати IP 28 Серпня 2015 20:38
хочу приміщення в центрі за 1 грн.Коли подавти заяву в міськраду.де ви бачили працюючого цигана))))Не смішіть лучан що вони зробили для Луцька.
Перехожий Показати IP 28 Серпня 2015 21:00
Не дуже привабливо виглядають цигани в Закарпатті, що живуть поряд з "венграми". Дехто окрім угорської жодної іншої мови не знають. Хто винний?
Українська земля Показати IP 28 Серпня 2015 22:29
А в оренду декілька гектарів землі не хочуть, щоб попрацювати ?!
злий Показати IP 29 Серпня 2015 01:17
хоч один циган з цієї " громади" працює чи приносить якусь користь місту?
Анонім Показати IP 29 Серпня 2015 07:51
Осіпов так скоро чукч привезе зі своєї історичної батьківщини. Аби рейтинг собі підняти.
українка Показати IP 29 Серпня 2015 22:54
а початкові класи вони, випадково, не мають бажання там відкрити, щоб навчати "своїх" дітей, жоден!!! з яких не відвідує дитячий садочок (відповідно, зрозуміло, з якими знаннями і навичками ці маленькі роми приходять до школи)?
Філоложка Показати IP 31 Серпня 2015 17:13
"безплатно" це русизм, є гарне українське слова " безкоштовно" як стаття пройшла редагування?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus