USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Майже тисячу волинян «зняли» з неофіційної роботи

25 Січня 2013 15:30
За результатами проведених у 2012 році перевірок працівники державної податкової служби легалізували працю 936 найманих осіб, яку місцеві роботодавці використовували у своєму бізнесі без оформлення трудових відносин.

Про це повідомили у прес-службі ДПС в області.

Зокрема за цей період часу легалізували майже півтора мільйона гривень заробітної плати, з якої відповідно сплачено до бюджету 156,3 тисячі гривень податку,- інформує відділ оподаткування фізичних осіб ДПС у Волинській області.

Саме при виплаті заробітної плати мешканцям Волині у 2012 році встановили 216 порушень податкового законодавства, які допустили юридичні та фізичні особи –місцеві суб’єкти господарювання. За наслідками перевірок податківців донараховано до бюджету 5,3 мільйона гривень грошових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб.

Податкова служба в межах своїх повноважень інформувала органи прокуратури Волині про виявлені факти неналежної оплати праці. Зокрема, торік у прокуратуру спрямували матеріали щодо 4631 працедавця, які виплачували зарплату своїм працівникам у розмірі менше мінімальної.

«Легальна заробітна плата, яка забезпечить нашим громадянам певні стандарти життя та соціального захисту – дотримання саме цих європейських норм гарантує наша країна своїм співгромадянам, - зазначив голова ДПС в області Володимир Михалчич,- а що гарантує волинянам «тіньовий конверт»? Такі неофіційні виплати суттєво зменшують надходження до бюджетів та державних цільових фондів податків і зборів. Тому до злісних порушників, які не дослухаються до аргументів податкової, будемо застосовувати увесь комплекс фіскальних заходів, передбачених законодавством».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Кононович. Показати IP 25 Січня 2013 15:41
В БЮТ и Свободе платят в конвертах, а они мелют, что порядок наведут.Бюджетные воры!
податкосплачувач Показати IP 25 Січня 2013 16:38
Контролювати багато розуму не треба тим більше якщо прилипає ви попробуйте зробити щось путнє з ордами перевіряючих от тоді будете бекати
Я Показати IP 26 Січня 2013 15:41
...певні стандарти життя - он воно як називається...легальна платня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus