USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Медведєву радять нарешті поховати Леніна

31 Березня 2011 11:14
Робоча група з історичної пам'яті російської Ради з прав людини при президенті Росії запропонувала звільнити з держслужби чиновників, які заперечують злочини сталінізму та загалом тоталітарного радянського режиму.

Дмитру Медвєдєву запропонували більше - поставлено питання і про необхідність поховання тіла Леніна, - пише ТСН .

Пропозиції про заснування загальнонаціональної державно-суспільної програми "Про увічнення пам'яті жертв тоталітарного режиму і про національне примирення" члени ради з прав людини передали президенту Дмитру Мєдвєдєву на зустрічі 1 лютого 2011 року в Єкатеринбурзі.

Автори документа заявили про необхідність розробки та внесення до Держдуми закону про топоніміку, що "забороняє увічнювати пам'ять осіб, які несуть відповідальність за масові репресії та інші тяжкі злочини проти прав і свобод громадян". Антитоталітаризм пропонується зробити "частиною офіційної політики Росії", а виступ президента в День пам'яті жертв політичних репресій – традиційним. У рамках програми рекомендується прийняти офіційну постанову про те, що публічні виступи державних службовців будь-якого рангу, що містять заперечення або виправдання злочинів тоталітарного режиму, несумісні з перебуванням на державній службі.

Вже зараз, на думку членів робочої групи, варто перейменувати " День народної єдності, що дивно звучить, в День пам'яті жертв громадянської війни і національного примирення".

Як стверджує глава президентської ради з прав людини Михайло Федотов, здійснювати ініціативу будуть громадські структури, а з боку держави потрібна підтримка, політична і фінансова.

У Комуністичній партії Росії впевнені, що ці ініціативи пов'язані з проблемами партії влади на виборах і покликані відвернути громадську думку від гострих проблем. Замість "десталінізації" комуністи пропонують зайнятися "депараноізацією політичної системи".

Втім, як зазначив глава президентського ради, "мова йде не про десталінізацію, а про подолання пережитків тоталітарного режиму". Завдання програми, за словами Михайла Федотова, - змінити громадську свідомість, щоб росіяни відчули себе вільними людьми вільної країни і взяли на себе відповідальність за майбутнє своє та держави. "У суспільстві має бути консенсус щодо базових цінностей, і цього можна досягти на підставі Конституції РФ", - вважає він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus