USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Мешканці Вересневого зібралися, щоб з'ясувати причини смороду

17 Травня 2017 23:41
Збори мешканців мікрорайону Вересневе щодо постійного неприємного запаху в місті відбулися 17 травня у Луцьку.

Про це розповів у Фейсбуці лучанин Дмитро Климук.

На зборах було до 50 жителів мікрорайону Вересневе, також були присутні депутат Борис Смаль та заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук.

"Після довгого (з 19.00 до 22.20) та палкого обговорення, з двома виїздами до відстійників, що навпроти цукрового заводу було встановлено вже другий прорив труби: сморід посилиться!" - поділився невтішними новинами Дмитро Климук.
Нагадаємо, відходи з цукрового заводу та фекалії з мікрорайону Вересневого не могли потрапити до місця очистки через прорив старої каналізаційної труби. Аварію ліквідували, а трубу замінили.

Також, зі слів лучанина, на зборах люди завдяки експерту-хіміку Світлані дізналися, що шкодить здоров'ю жителів, а особливо дітям - виявляється спиртзавод використовує сірчану кислоту, яку потім з відходами бродіння при температурі 92 градуси скидає у відстійники. "Щодві години 70 кубів! Випари сірчаної кислоти з фекаліями дають не лише неприємний запах, але й шкодять слизовій оболонці.

Спричиняють кашель, хворе горло. За словами експерта, ці випари кислоти гірше шкодять за запах!" - йдеться в дописі.

На зборах вирішили дати час до понеділка, аби завод застосував охолодження та знезараження, тоді, за словами представників влади, запах значно зменшиться.

Якщо ж далі буде сморід, жителі району погрожують вдатися до більш радикальних заходів - від блокади та пікетів відповідних держорганів до блокування заводу.

Мешканці попросили депутатів звернутися до заводу з запитом, аби дізнатися, чи відповідає закону проектна документація спиртового заводу, та хто ж дозволив скидати їхні відходи до фекалій, знаючи про наслідки.

Організатор зібрання Анна Климук взяла у всіх контакти і попередила про створення ініціативної групи для реагування на проблему зі смородом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
експерду світлані Показати IP 18 Травня 2017 09:35
1. сірчана або соляна кислота дійсно використовуються у бродильному виробництві для коригування кислотності, але їх концентрація настільки незначна, що говорити про якийсь вплив на оточуюче середовище досить сумнівно. ці відходи не є причиною запаху. однак, у будь-якому випадку, такі відходи повинні утилізуватись на очисних спорудах, а не на відстійниках. 2. скидати фекалії, які і породжують сморід, на відстійники тим більше заборонено. каналізаційні стоки (навіть дощові води, або так звані ливневі стоки) також повинні скидатись на очисні споруди.
Анонім Показати IP 18 Травня 2017 12:34
То це ця Анна Климук посадила дітей на газоні біля міськради? А чоловік дозволив, щоб діти заробляли собі асму, а йому, щоб було писати про що в фесбуці? Цікаво, хто з цієї сім"ї хоче вибудовувати собі політичну кар"єру чи хто з них хоче отримати гроші за рекет?
Той же анонім, що не Показати IP 18 Травня 2017 12:40
Ой ще насмішила дєвочка. Завод побудували в 50-х роках, як і каналізацію для заводу, як і поля фільтрації А Вересневе просто пІд"єдналося до цієї каналізації десь от років десять. То просто відключити злив ка*кашок від каналізації заводу от і вирішення всіх проблем. Чи дєвочка думає, що завод закриють, а поля фільтрації і каналізацію лишать. Дєвочка, за каналізування то хоч платиш?
Анонім до Той же анонім, що не Показати IP 18 Травня 2017 16:35
мікрорайон Вересневе будувався разом із заводом, тому всі комунікації взаємоповязані. комунікації мікрорайону знаходяться на балансі міської ради. завод власними насосами качає каналізаційні стоки на очисні споруди, за що Луцькводоканал їм платить гроші. якщо в квартирі є вода, то платиться і за водовідведення, тобто за прокачку стоків. поля фільтрації не призначені для захоронення фекальних відходів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus