USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Мешканців Тель-Авіву нагодували супом з часів Голодомору

28 Листопада 2017 23:38
Незвичайний ресторан Uncounted Since 1932, де пропонують тільки одне блюдо, відкрився в Тель-Авіві.

Про це повідомила блогер Ярослава Гресь в Facebook, пише Newsone.

"У ньому жителям і гостям міста пропонували тільки одне блюдо - суп з кори, шишок і листя - єдине, що могли собі дозволити українці під час Голодомору", - пише дівчина.

За її словами, назва ресторану Uncounted Since 1932 (в перекладі «ті, кого не дорахувалися з 1932 року») символічно відсилає до жертв, яких радянська влада забороняла фіксувати: менше ніж за рік від голоду померло від 7 до 10 млн українців.

Відзначається, що в результаті до акції, влаштованої студентами Української академії лідерства, приєдналися жителі з 10 країн світу: Ізраїлю, Німеччини, Італії, Австрії, Перу, Великобританії, Швейцарії, Бразилії, США та Чехії. Більшість гостей "ресторану" ніколи не чули про Голодомор, а блюдо назвали гіршим з усього, що може спробувати людина.

"Це жахливо, що про Голодомор в Україні ніхто не розповідає. Я в шоці, не знала про трагедію вашого народу до цього моменту. Через смак цього супу і історії жертв я змогла відчути, що переживали українці під час голоду. Для мене вже 7-10 млн людина не просто цифри, а змішані почуття страху від почутого і співчуття до українського народу ", - розповіла 46-річна мешканка Тель-Авів Лімор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А Показати IP 29 Листопада 2017 00:14
коментарів нема. Сором! Жах! і страх... Люди у світі реагують, висловлюють свої думки, а чухраїнцям воно нецікаво. Прикро, що країна яка пригощає гостей зразками "їжі" часів голодомору, по нинішній день голодомору не визнала ні геноцидом, ні голокостом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus