USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міліція змусить операторів стежити за абонентами?

28 Травня 2013 11:24
Правоохоронці намагаються посилити контроль над абонентами послуг зв'язку.
У МВС підготували законопроект, що розширює можливості стеження за користувачами, - пише ТСН.

«У минулу п'ятницю Держпідприємництво відмовило Міністерству внутрішніх справ у погодженні законопроекту «Про забезпечення кримінального провадження». Він передбачає внесення змін у закон «Про телекомунікації». У разі його прийняття оператори зв'язку повинні будуть не тільки встановлювати на своїх мережах обладнання, необхідне правоохоронним органам для «негласних слідчих дій та забезпечення тимчасового доступу до речей і документів, що містять інформацію про надання абоненту телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їхньої тривалості, змісту, маршрутів передавання», але і купувати його.

Голова правління Інтернет Асоціації України Тетяна Попова нагадує, що отримувати інформацію про абонентів правоохоронні органи можуть і зараз.

Згідно із законодавством, оператори зобов'язані за свій рахунок встановлювати прослуховуюче обладнання. Однак новий документ може надати МВС і СБУ великі можливості, вважає президент компанії «Адамант» Іван Пєтухов: «Оператори повинні будуть організувати практично постійне стеження за усіма клієнтами».

Правоохоронці вже не вперше намагаються розширити можливості збору інформації в мережах операторів.

«Зараз закон зобов'язує нас за свій рахунок встановлювати прослуховуюче обладнання, але не закуповувати його»,- відзначає директор з регуляторно-правового забезпечення бізнесу компанії «Київстар» Андрій Осадчук. Це значно обмежує можливості слідства - у міліції не завжди є кошти для пошуку інформації, говорить джерело в столичному управлінні МВС по боротьбі з кіберзлочинністю. Тому, як зазначає Пєтухов, МВС і СБУ нерідко настійно просять операторів оплачувати закупівлю обладнання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Азірівка Показати IP 28 Травня 2013 12:38
Пакращення прійшло!
Кіноман до Азірівка Показати IP 28 Травня 2013 13:59
Просто фільмів-коміксів про ФЕС надивилися, і подумали, а чому б і в нас таке запровадити.
235 Показати IP 28 Травня 2013 13:55
Сталінщина прийшла!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus