USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міністерський візит: про що говорив Павленко з аграріями Волині

14 Червня 2015 16:55
Із робочим візитом 12 червня на Волині перебував Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко. Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Волинської ОДА.

У першій половині дня Міністр зустрівся з аграрним активом області та ознайомився з роботою Державного підприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів №2».

Нараду з аграріями відкрив заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук.

Олексій Павленко наголосив на важливості аграрної галуззі: «Аграрний сектор дає третину валютних надходжень в державу та забезпечує п’яту частину внутрішнього валового продукту».

Аграрії Волині мали можливість поспілкуватися з Міністром у форматі запитання-відповідь. Відтак, власник ТОВ «Старий Порицьк» Іваничівського району Валентин Обштир запитував про фінансову підтримку сільськогосподарських підприємств. Олексій Михайлович повідомив, що цього року підтримка відбуватиметься шляхом здешевлення відсоткової ставки за кредити комерційних банків. На цей напрямок спрямовано 300 млн. грн. та 250 млн. грн. спрямували на підтримку тваринництва.

Директор СГТОВ «Лище» Луцького району Святослав Карбовський цікавився, чи будуть внесені зміни до Податкового кодексу України в частині орендної плати за земельні ділянки сільськогосподарських угідь, зайнятих господарськими будівлями і дворами. Міністр інформував, що Мінагрополітики подало ініціативу до Верховної Ради України щодо внесення змін по даному питанню, крім того, головним аграрним відомством запропоновано Кабінету Міністрів України внести зміни до законодавства щодо виплати пільгових пенсій сільськогосподарськими підприємствами.

Генеральний директор ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» Аліна Сич поставила питання гарантування зберігання зерна на ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів №2», оскільки підприємство вирощує зернові культури та має потребу у їх зберіганні. Олексій Павленко відповів, що саме для стабільної роботи підприємства призначили нового керівника - Вадима Гранюка, який успішно пройшов незалежний конкурс, отримав довіру Міністерства, і з яким підписали контракт на 3 роки.

Олексій Павленко також повідомив свою позицію щодо земельної реформи. На думку Міністра до цього питання потрібно підійти зважено, без поспіху, та перш за все завершити роботи з інвентаризації земель. Окрім того, волинські аграрії поставили питання зберігання зерна, державної підтримки та збереження ВРХ м’ясного напряму продуктивності, принципів заповнення квот на експорт продукції, узаконення аграрних розписок та інші.



На завершення робочої зустрічі, Міністр вручив керівникам сільськогосподарських підприємств дипломи за участь у XXVII Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО-2015».



Опісля, очільник центрального аграрного відомства оглянув виробничі потужності ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів №2», відмітив хороший стан підприємства та повідомив, що держава не дозволила приватизувати це стратегічне для України підприємство.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Горбенко Показати IP 14 Червня 2015 18:17
Тіору треба ставити керівником цього підприємства.
Анонім Показати IP 14 Червня 2015 18:27
«Аграрний сектор дає третину валютних надходжень в державу та забезпечує п’яту частину внутрішнього валового продукту» Любопытно, но в 2012 аграрный сектор давал 17% экспорта. Правда в том же году "дотируемый" Донбасс давал 37% экспорта. С учетом того, что сейчас Донбасс практически не дает экспортных поступлений, то и рост доли сельскохозяйственной продукции вполне объясним.
123 Показати IP 14 Червня 2015 18:37
Щеб він щось розумів про що він говорить ! Назбирав коло себе прихвостнів ти до людей у село заїдь!
Петро Показати IP 14 Червня 2015 18:45
А чому так званий губернатор відсутній? Що трапилось? Чи за губернатора цей ковельський пацан-мрійник-утопіст, який хотів зробити Ковлє столицею Європи?
Анонім Показати IP 14 Червня 2015 20:08
А що ж на спиртзавод не повезли? Що знову стоїть? Знову через місяць трубити будуть про пуск. Три дні пороблять і стануть на півроку? Коли вже луцька горілка буде?
Кхп2 Показати IP 14 Червня 2015 20:32
Саме теперішній керівник Гранюк В., вірніше Алфьоров і банкротує підприємство
село Показати IP 14 Червня 2015 20:53
щось аграріїв маловато. одні чиновники. певно покликали тільки угодних.
КХП Показати IP 14 Червня 2015 22:38
А хто там аграрії ? Одні прихвостні. Тіора - злодійка, Карбовський- авантюрист, Люлька - совок .
М. Зінчук до КХП Показати IP 14 Червня 2015 23:56
Тіору не трогай!
345 Показати IP 14 Червня 2015 23:02
Діброви ще не вистачає.
не аграрій Показати IP 15 Червня 2015 08:41
Там нормальних аграріїв немає. С ким і чим там зустрічатись?
спостерігач Показати IP 15 Червня 2015 09:12
Гнасюк, Москвич, Тіора, Мазурик - злодії і там міністр. Це про щось говорить ?
Фуууу Показати IP 15 Червня 2015 09:45
Твою мать з такими аграріями.
Реаліст Показати IP 15 Червня 2015 11:30
Цікаво скільки грошей він "ЗБИВ З МІСЦЕВИХ " за довіру та призначення на посаду директора ???? Знає, що залишилось ще пару місяців бути на посаді міністра, тому і придивляється разом з "кроліком", що ше можна в державі за безцінь з 1 липня прикупити, а потім перепродати. От і їздить по державі "з робочими візитами". Знову буде "лохотрон" - зерно вирощують і здають на збереження одні, а продадуть інші ….. і кінці у воду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus