USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Місія ООН закликала Україну закрити сайт «Миротворець»

16 Жовтня 2019 20:11
Моніторингова місія ООН в Україні заявляє про незаконну діяльність сайту «Миротворець» і закликає депутатів Верховної Ради ініціювати його закриття. З такою заявою у середу, 16 жовтня, виступив заступник голови місії Бенджамін Моро на засіданні комітету українського парламенту з питань свободи слова, пише DW.

«Я знову і знову нагадую один дуже відомий вам момент – це сайт «Миротворець». Як ви знаєте, сайт містить особисті дані осіб, включаючи журналістів, що порушує національне законодавство та міжнародні норми. Ті особи, чиї дані розміщені на сайті, позначаються як терористи, сепаратисти і зрадники. Відкриття їхніх даних, у свою чергу, становить небезпеку для таких осіб», – сказав Моро.

Представник місії ООН навів приклад людини, яка постала перед судом щодо конфлікту на Донбасі й чиї дані були опубліковані на «Миротворці». Цю особу вбили на сходовому майданчику її будинку в Маріуполі, зауважив представник місії ООН. Тому Моро закликав депутатів ініціювати закриття «Миротворця».

У той же час Моро окремо висловив занепокоєність через відсутність покарань нападників на журналістів в Україні. «Наша перша і головна стурбованість – фізичні напади на журналістів, блогерів та представників ЗМІ. Зовсім недавно журналіст Вадим Комаров був жорстоко атакований і помер через кілька місяців. Крім того, винні в нападі на Шеремета не притягнуті до відповідальності протягом трьох років», – зазначив він.

Напередодні, 15 жовтня, сайт «Миротворець» вніс до своїх списків громадян Нідерландів Макса Ван дер Верфа та Німеччини Нормана Ріттера, яким інкримінують, зокрема, посягання на суверенітет і територіальну цілісність України та участь у пропагандистських заходах. Ван дер Верф є режисером та автором документального фільму про катастрофу літака малайзійських авіаліній рейсу МН17, який ставить під сумнів результати розслідування катастрофи Міжнародною слідчою групою, а Ріттер є учасником створення цього фільму.

10 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що не має наміру ініціювати закриття «Миротворця».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2019 20:42
Какие наивные в этой ООН, к кому они обращаются, это же Дикое поле))
Степан (Крымчанин) Показати IP 16 Жовтня 2019 21:08
А про Бузину и не вспомнили.
Егегей! до Степан (Крымчанин) Показати IP 17 Жовтня 2019 00:33
На городі бузина, а Києві дядько!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus