USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Місто залізничників святкує день народження. ІСТОРІЯ. ВІДЕО

7 Липня 2013 12:37
Святкування Дня міста розпочалося 6-ого липня, у 69 річницю визволення Ковеля від фашистської окупації, - інформує «Телевізійний центр Ковель».

Буде віднині це місце зватися іменем твоїм, Ковле

Історична легенда розповідає про заснування міста за часів Данила Галицького. Так, завітавши до кузні, що стояла на березі Турії, князь попросив коваля викувати меч. Майстер погодився. Зроблена ним зброя виявилася міцнішою від лицарської. Тож, розповідають, промовив князь Данило до коваля: «Буде віднині це місце зватися іменем твоїм, Ковле».

«Свого часу на чолі міста стояли такі історичні постаті, як князі Сангушки, королева Бона, князь Андрій Курбський. У 1518-ому році польський король Сігізмунд І надав Ковелю Магдебурзьке право. Це сприяло економічному розвитку Ковеля, гарантувало його мешканцям права та свободи у стосунках з феодалами і центральною владою. І Ковель почав розвиватися», - розповідає краєзнавець і автор книг з історії Ковеля Анатолій Семенюк.

Другим днем народження міста ковельчани називають 6 липня 1944-ого року, коли після 127 днів запеклої битви місто визволили від німецько-фашистської окупації. Колишні воїни-визволителі і до сьогодні пам'ятають, якою була ціна мирного сьогодення міста над Турією.

Ковель отримав назву «міста залізничників», тому що саме залізниця і люди, які тут працюють, багато в чому визначають сучасний транспортний та економічний потенціал міста. Щоденно фірмові пасажирські та приміські поїзди перевозять тисячі пасажирів залізниці. Про їхню безпеку та комфорт дбають десятки підрозділів і служб Ковельського залізничного вузла.
Місто підтримує активні міжнародні контакти, зокрема у Польщі Ковель має 4 міста-партнера. Побратими ковельчан живуть також в німецьких містах Вальсроде та Барзінгхаузен, російському Ржеві, білоруському Пінську та в литовському місті Утена.

«День міста - це свято всієї громади. Першою чергою — велика дяка всім ветеранам, які визволяли наше місто. Всім тим, хто докладає зусиль для його розбудови. Всі ми хочемо, щоб Ковель мав гарне, європейське обличчя. І всі ми хотіли б повернутися у це місто...», - привітав ковельчан міський голова Олег Кіндер.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus