USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Місцеві ініціативи можуть фінансувати з обласного бюджету

27 Грудня 2017 22:16
У бюджеті на 2018 рік депутати Волинської обласної ради від фракції «УКРОП» будуть відстоювати виділення коштів на ініціативи місцевих громад.

Про це повідомила депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Ірина Вахович, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

Як відомо, у 2016 році облрада проводила конкурс місцевих ініціатив, який фінансував проекти, розроблені громадами. Суть конкурсу полягала в тому, що з обласного бюджету на умовах співфінансування виділяли гроші з метою підтримки цікавих і корисних ідей, що пропонують громадяни. Зокрема, це організація ефективної системи надання послуг, розробка та реалізація проектів енерго- та ресурсозбереження, у тому числі в житлово-комунальній сфері, удосконалення механізмів організації громадського порядку, охорони довкілля тощо. У 2017 році місцеві ініціативи втілювали за кошти фонду регіонального розвитку.

– Кожна громада села, селища, містечка могла спільно написати проект, подати його на конкурс та виграти фінансування з обласного бюджету в межах 100 тисяч гривень. У 2016 році на реалізацію цих проектів було виділено близько двох мільйонів гривень, – розповіла Ірина Вахович.

На жаль, в обласному бюджеті на 2017 рік коштів на такий конкурс не було передбачено.

– Тому вже другий рік як депутат обл­ради відстоюю фінансування конкурсу місцевих ініціатив. Наприклад, для Львівської області виділено більш як 60 мільйонів гривень на такі проекти. Тому вважаю, що такий конкурс потрібний, адже це додаткова можливість для громад втілити те, про що вони давно мріяли, – наголосила Ірина Вахович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus