USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку хочуть вдосконалити інструменти прямої демократії

18 Квітня 2016 17:37
Розробити норми, які пояснювали б лучанам, як можна скористатися правом на місцеві ініціативи, громадські обговорення та збори громадян, просять громадські активісти.

Про це йшлося під час прийому громадян у Луцького міського голови Миколи Романюка 18 квітня.

Громадський активіст Михайло Шелеп зазначив, що на часі питання вдосконалення статуту територіальної громади і розробки положень, які б деталізували і максимально пояснювали лучанам, як можна користуватися інструментами прямої демократії – місцевими ініціативами, зборами громадян тощо. З його слів, наразі норми у статуті є загальними і не дають розуміння того, як це зробити на практиці. Активіст зауважив, що за минулої каденції міської ради були слухання, щодо яких було незрозуміло, хто їх організовує. В Україні є приклади, коли механізми прямої демократії були розписані відповідними рішеннями міських рад.

Громадські активісти просять міського голову створити своїм розпорядженням відповідну робочу групу, до якої увійшли б депутати, працівники міськради та зацікавлені громадські активісти.
Наразі люди, які, наприклад, невдоволені будівництвом, збираються стихійно та зустрічаються з чиновниками, а потім ініціативи мешканців можуть навіть не враховуватися, адже цей процес нормативно не врегульований. Натомість, якщо спростити процедуру організації громадських слухань чи подання місцевих ініціатив, будуть передбачені певні обов’язки посадовців.

Нагадаємо, що нещодавно це питання піднімав у запиті до міського голови депутат міськради Олександр Лазука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
axabnrg Показати IP 27 Квітня 2016 16:23
19 квітня у Києві відбулась Міжнародна конференція «Розвиток сільських територій в умовах децентралізації: стан, можливості та ризики»: http://agropolit.com/spetsproekty/85-metod-groysmana-abo-detsentralizatsiya-po-ukrayinski

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus