USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Модернізація котелень у Луцьку дозволить економити до 50% електроенергії

19 Вересня 2018 23:11
За підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку в Луцьку модернізують застарілі котельні. Загалом буде модернізовано 12 котелень. Роботи з енергомодернізації перевірили сьогодні перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад і радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

"У луцькій музичній школі на вулиці Кривий Вал, 13б роботи з модернізації котельні виконує французька компанія «Енертекс». Відповідно до тендерної документації, все технічне обладнання там – європейське. Було прийнято рішення побудувати нове приміщення під оновлену котельню. На вулиці Лесі Українки, 20 також здійснюють реконструкцію котелень, роботи виконує це ж французьке підприємство, яке виграло тендер. Цього року будуть модернізовані три котельні. Наступного року – ще дев׳ять. Загалом у Луцьку здійснюються роботи з впровадження енергоощадних технологій. У Завокзальному районі триває прокладання тепломереж.

На вулиці Боженка теж ведуться роботи з реконструкції котельні. 19 вересня відбувся перший етап тендеру для визначення переможця, який забезпечить встановлення 250 теплових пунктів у підвалах житлових будинків, переважно у 33-му і 40-му районах. Участь у тендері взяли шість підприємств, серед яких одне українське, решта – європейські. У планах – встановлення теплових пунктів, лічильників тепла, насосного обладнання упродовж найближчих двох міжопалювальних сезонів", - розповів Іван Скорупський, заступник головного інженера ДКП «Луцьктепло».



Реконструкцію котелень здійснюють також у ДЮСШ на вул. Шевченка, 3а, та на вул. Лесі Українки, 20.

"Нове обладнання у котельні на вул. Лесі Українки, 20 відповідає європейським вимогам якості й значно зменшує викиди СО2 у повітря", – зауважив заступник директора ДКП «Луцьктепло» Богдан Карачевський.

"Луцьк термомодернізовується, здійснюємо модернізацію котелень, замінюємо котли на більш сучасні, компактніші й вигідніші у всіх відношеннях, – розповів перший заступник міського голови Григорій Недопад. – Нові котельні забезпечать вищий коефіцієнт корисної дії, суттєво зменшать використання того ж газу. За рахунок встановлення новітнього обладнання буде забезпечено економію до 50% на електроенергії. Такі заходи передбачені саме у співпраці з Європейскьким банком реконструкції та розвитку. За рахунок модернізації кількість котелень також буде зменшена, а нові працюватимуть значно потужніше й ефективніше."

"Роботи вже фактично підходять до завершення, незабаром розпочинається опалювальний сезон. Тут встановлено нові котли, які мають значно вищий коефіцієнт корисної дії у порівнянні із тими, що були до цього. Вони також є більш екологічно безпечними, створюють менше викидів та використовують менше електроенергії. Це все зменшить фінансове навантаження на підприємство, дозволить експлуатувати мережі без збою", – розповів Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ага Показати IP 19 Вересня 2018 23:16
І що простому люду від того? Плати будем по повній всеодно......
Я в шоці Показати IP 20 Вересня 2018 13:02
Серйозно економія електроенергії? Котли палять газ і крім того великі тепловтрати. Ця модернізація для людей обернеться більшими тарифами і ще холоднішою водою і холодними батареями.
Остап Показати IP 20 Вересня 2018 16:26
На останньому фото твердопаливний котел "Універсал" маде ін СРСР. Газова труба заведена в котел, а розсіювач полумя це вогнетривка цегла. Він на вугіллі мав ККД 46%. Газ був по 500 доларів, з них 250 вілітало в трубу. Градоначальники, депутати міськради ау !!! за таке марнотратство хтось відповість. Та по сільських школах в районах їх повикидали ще в 2006 році.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus