USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Мораторій на продаж землі скасують до кінця 2019 року, – Офіс президента

30 Липня 2019 19:47
Скасування в Україні мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення та запуск ринку землі плануються вже у 2019 році. Про це, як повідомляє Громадське, заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук заявив в інтерв'ю Bloomberg.

«У нашій команді є розуміння, що якщо цього не зробити цього року, то буде досить складно», — сказав Гончарук.

З його слів, Офіс президента зараз проводить переговори зі Світовим банком щодо моделі відкриття ринку сільгоспземель в Україні. Так, відповідно до найбільш радикальної моделі, скасування мораторію призведе до прискорення економічного зростання України на 3% щороку, а відповідно до найменш радикальної — на 0,5%.

«Ми шукаємо найменш болючу та найбільш ефективну модель», — додав Гончарук.

Як повідомлялося, голова партії Слуга народу Дмитро Разумков у червні заявляв, що ввести в Україні ринок землі можна буде через рік. Він тоді пояснював, що в Україні зараз не найкраща соціально-економічна ситуація, але ринок точно потрібно відкривати, «продумавши при цьому всі реальні механізми».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Луцьк Показати IP 30 Липня 2019 20:28
Тоді простим людям не має куди діватись в принципі... Такі речі не можна робити, коли доходи населення такі "примітивні", як зараз. В селах земля стоїть безхозна, ніхто там не хоче жити... З, іншого боку (нової влади, яка думає, що не прийдеться відповідати) - хід просто геніальний... Все треба зробити відразу, поки ніхто, нічого ще не зрозумів... А там ... розберуться, якщо що... Не буде майбутнього в нашої України, якщо простий народ залишиться за "бортом". Нікому буде її захищати..., а заради чого!!??
/ до Луцьк Показати IP 31 Липня 2019 13:09
це буде початком підготовки до настоящої великої кровавої РЕВОЛЮЦІЇ проти зажерливих грабіжників-капіталістів...після чого все повернеться до народно-державної власності і народ, а не крадущі бариги-капіталісти, буде по соціальному принципу розпоряджатися своїм народним майном і ресурсами подібно як в швейцарії, де будуть всі рівні і однаково матеріально забезпенченними, де небуде ні бідних, ні богатих, бо всі богатства і ресурси планети землі данні для всих людей Богом в однаковій мірі, і ніхто немає відбирати ці права на користування землею яка повинна бути в держано-нардній властності яку можно буде тільки орендувати тим людям чи державним аграрним підприємствам які будуть обробляти цю землю і вирощувати продукти харчування де всі будуть в одинаковій мірі без будь яких неприкосновенностей рівні перед законом і за будь який скоєнний злочин несли повну відповідальність перед народним і в першу чергу Божим законом!
Виборець Показати IP 30 Липня 2019 20:31
Останній оплот українського селянства рухне.Землю за віртуальні кредити-вони це зроблять разом....
+++ Показати IP 30 Липня 2019 20:55
О це добре. Хвала всім новообраним, слава ! Це ж зелоте дно для невеликого кола можновладців! Зробимо їх разом!
4 до +++ Показати IP 30 Липня 2019 21:35
Й це ще тільки квіточки...
Навуходоносор Показати IP 30 Липня 2019 21:33
Это и будет последним гвоздем в крышку гроба нашей государственности! Это и было целью МВФ - дать взаймы, зная, что отдавать будет нечем! Після цього треба буде переписати пєсу Старицького "Сто тисяч". Там герой Калитка мріяв про таке:"День йти, чия земля - калитчина, другий йти, чия земля - калитчина, третій йти, чия земля - калитчина! Ото вже буде все моє!" Тепер треба відкоригувати:" Скільки не йти - земелька тепер Ротшільда!
Землю Показати IP 30 Липня 2019 22:07
розкрадуть ті у кого є гроші і таким чином Ненька пропаде раз і назавжди. Ну і слава вам і подяка Чухраїнці, за те, що так легко переадали найрідніше з рідних ворогам. Тепер час молитись про те, щоб ваші нащадки не дочекались часів, коли житимуть на рідній не своїй землі....
Байєр Показати IP 30 Липня 2019 22:31
Купив сумнозвісну Монсанто. Так що чекаємо офігітєльних історій.
Навуходоносор до Байєр Показати IP 31 Липня 2019 10:53
За кожним "монсанто" стирчать вуха або Рокфелера, або Ротшильда! Два клани підімяли світ, на жаль...
А народ Показати IP 30 Липня 2019 22:40
На мітинг хтось вийде? Хоч 1000 людей? Безплатно? Я думаю що ні
Виборець Показати IP 31 Липня 2019 06:22
Аграрна Волинь кого привела до влади...Бачили очі кого купували...Тіштеся.
КОЛИ? Показати IP 31 Липня 2019 13:18
шо-о-о? опять в 1917 поворот....????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus