USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Московський патріархат хоче змінити Конституцію України

25 Жовтня 2011 18:31
Українська Православна Церква планує запровадити у школах православну освіту і відкрити у Києві університет.

Про це інформує Радіо Свобода .

За словами голови синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ Георгія Коваленка, Московський патріархат ініціює запровадження православних освітніх проектів у загальноосвітніх навчальних закладах України.
Крім того, планується заснування у Києві Українського православного університету імені Святого Володимира.
З цією метою УПЦ пропонує деякі зміни до Конституції України та Закону України «Про освіту», а також хоче внести поправки до закону «Про свободу совісті та релігійні організації» і низки інших законодавчих актів, якимось чином пов’язаних з життям релігійних організацій і громад.
«Конституція України дає можливість вільно сповідувати свою віру та розповсюджувати знання про неї. Проте церква досі не має можливості засновувати учбові заклади», - наголосив Коваленко.
На його думку, розмежування церкви з державою та школами, що записане у Конституції, тлумачиться не правильно.
"Ми прагнемо не змінити Конституцію, а привернути увагу влади. Твердження про відокремлення школи від держави досі розуміється у радянсько-атеїстичному сенсі, коли церкві повністю заборонено мати власні вузи, школи, повноцінно співпрацювати з владою над вихованням і освітою людини", – зазначив Георгій Коваленко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
марко Показати IP 25 Жовтня 2011 19:31
диявол заволодів московськими попами, пора рятувати їж від нечисті.
geor Показати IP 25 Жовтня 2011 19:53
Я ПІДТРИМУЮ!
saturnandrey Показати IP 25 Жовтня 2011 20:16
кгб лізе в Україну як може
kvaak30 Показати IP 25 Жовтня 2011 20:57
А хто їм заваджає створювати свої ВУЗи? Є Український католицький університет УКУ, то хай якшо є така потреба створять собі, а для чого конституцію міняти? Для того, аби нав'язувати своє православія?
Лучанин Показати IP 26 Жовтня 2011 02:37
А до чого тут Конституція? Заяву в Кабмін і створюйте! От тільки дітей в школах чіпати не треба - і так вже добровільно-примусових факультативів наробили. Це стосується усіх, а не тільки МП! Кожна людина в свій час сама прийде до віри, а до якої значення не має - Бог один!
Metaller Показати IP 26 Жовтня 2011 11:42
а не пора б вже послати славний патріархат на х.й?
))) Показати IP 26 Жовтня 2011 12:15
ничего не понимаю им семинарий мало? гнать в три шеи от государства

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus