USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

«МТС Україна» тримає оборону від російських спецслужб

3 Липня 2014 19:00
«МТС Україна» вдалось захиститись від спроб втручання в роботу мережі зі сторони російських спецслужб. Нині оператор посилено відслідковує трафік та блокує окремі канали. Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив експерт із зовнішніх зв'язків «МТС Україна» Володимир Хіцяк.

Нагадаємо, видання повідомляло про те, що російські спецслужби з допомогою деяких російських та українських операторів мобільного зв’язку мають можливість прослуховувати українських абонентів мережі МТС, а також відслідковувати їх місцезнаходження. Зі слів директора з корпоративного управління і контролю «МТС Україна» Олега Проживальського, отримати доступ до конфіденційної інформації абонентів дозволяють «дірки» в захисті сигнальних кабелів. Їх оператори мобільного зв’язку використовують для обробки міжнародного трафіку, тому вони є невід’ємною складовою функціонування системи. Таким чином спецслужби отримують можливість прослуховувати розмови абонентів, читати їх SMS-повідомлення, а також дізнаватись їх точне місцезнаходження.

Як зазначив експерт, таке твердження не відповідає дійсності. Мовляв, спроби втручань в роботу мережі дійсно були, проте працівникам компанії вдалося вчасно виявити проблему та локалізувати її: «Були зафіксовані спроби проникнення в мережу з ціллю несанкціонованих дій. За фактом спроб втручання в роботу мережі ззовні, які ми самі ж і відстежили і про які раніше поінформували НКРЗІ, ми вже вжили низку заходів із захисту, включаючи блокування каналів і посилений моніторинг трафіку».

Унаслідок атак не постраждали і персональні дані абонентів.

«Український оператор має дуже небагато, власне, конфіденційних даних абонента - в нас мало контрактних абонентів (на відміну від Росії, де для підключення потрібні паспортні дані і контракт)», - пояснює представник компанії.

Зі слів Володимира Хіцяка, «МТС Україна» звернулась до профільних державних органів з пропозицією доопрацювання нормативної бази. Це потрібно для того, щоб вивчити ризики, які виникають через технологічну вразливість стандарту GSM, у якому працюють оператори. Частковим виходом із ситуації експерт компанії «МТС Україна» вбачає визначення додаткових вимог до телекомунікаційного обладнання, яке ввозиться в Україну. Як зазначає Володимир Хіцяк, вони мають бути обов’язковими для всіх компаній, які працюють на ринку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дончанин Показати IP 3 Липня 2014 20:41
"російські спецслужби з допомогою деяких російських та українських операторів мобільного зв’язку мають можливість прослуховувати українських абонентів мережі МТС, а також відслідковувати їх місцезнаходження." - подобной возможностью обладает ЛЮБАЯ страна, имеющая разведывательные спутники. При этом помощь операторов мобильной связи не требуется. Единственное, что нужно знать, так это номер телефона, либо номер сим - карты либо прошитый внутри телефона его заводской номер.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 4 Липня 2014 00:15
проти треба краще захищати інформацію, а це додаткові витрати для оператора, тому і лізуть всі , кому не ліньки
иван Показати IP 4 Липня 2014 07:27
смішно про оборону мтс як і других апаратів -коли існуе система Ешелон яка може слухати все переговорні прилади по всьому світу навіть через битову техніку де е лектроенергія телевізор- радіоприймач ніхто незахищений-нахто все це для лохів в росіі е система шайба яка може прослухати повністью ефір всього областного центру і навіть втрутитися в роботу любого оператора : Менше треба носити із собою працівникам силових структур мобільні телефони а тим більше залишати будь які дані в компютерній мережі а то в нас привикли треба чи нетреба свій писок на однокласниках попішати і шукати друзів які вже сто років як тебе забули а ти ім радіеш-смішно
Александр Показати IP 4 Липня 2014 09:14
Мониторинг средств связи и СМИ сопредельных государств - это нормальная практика разведывательных и контрразведывательных служб развитых стран. Это нормально для стран, для которых слово "безопасность" не пустое слово. Так что не надо очередных истерик. Мониторингом занимаются и Польша, и Беларусь, и Румыния. В Украине тоже были подобные службы. В первые же месяцы своего президентства, пан Ющенко их уничтожил. А Янукович забил последний гвоздь. Теперь имеем, что имеем.
Анонім Показати IP 4 Липня 2014 11:16
СБЕРБАНК РОСИИ і так збагачується за рахунок поповнень рахунків абонентів МТС

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus