USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Музика, що підкорила душу: як лучани слухали піаніста Олега Полянського

5 Грудня 2017 23:10
Всесвітньо відомий піаніст Олег Полянський подарував лучанам та гостям міста чарівний вечір класичної музики. Фортепіанний концерт відбувся 5 грудня у Палаці культури міста Луцька.

Музикант виступив у нашому місті вже в 15-те. Маючи за плечима 30-річний досвід, він підкорив присутніх з першої композиції, якою стала «Соната ля мажор: Allegro, Andantino, Scherzo, Rondo» Франца Шуберта.

Під час звучання твору неможливо було не згадати вічні слова Василя Сухомлинського: «Пізнання світу почути неможливо без розуміння й переживання музики, без глибокої потреби слухати музику й діставати насолоду від неї», тож присутні поринули у хвилюючий та глибокий світ класики
.
Після невеличкого антракту наступними прозвучали композиції «Місячна соната» Людвіга Ван Бетховена, «Образи» Клода Дебюсі, фантазія «Дон Жуан» Ференца Ліста.

Гості заходу мали нагоду переконатися у незворушній істині про вічність класичної музики, яка несе у собі глибокі почуття та переживання, здатна надихати на звершення, торкатися найпотаємніших струн людської душі, власне відображати саму суть людського буття.

Кожною новою композицією музикант викликав хвилю оплесків. Піаніст продемонстрував гостям неймовірну техніку виконання, щоб послухати гру професіонала на захід завітали учні та вчителі Ковельської, Ківерцівської, Володимир-Волинської, Горохівської, Маяківської та Торчинської музичних шкіл.
Також під час заходу тривав збір коштів на під гаслом «Подаруй Луцьку рояль», організатори повідомили, що вдалося зібрати 32 тис. грн., до акції долучився і Олег Полянський, зробивши внесок у розмірі 2 тис. грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus