USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Митрополит Михаїл прокоментував нарікання на гучномовці собору у центрі

29 Січня 2017 13:50
Митрополит Луцький та Волинський Михаїл прокоментував нарікання деяких лучан на те, що під час богослужіння у Свято-Троїцькому кафедральному соборі вмикають гучномовці.

Зробив він це у п'ятницю, 27 січня, під час прямого ефіру суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь", пише Конкурент.

"Чинне законодавство дозволяє вмикати гучномовці вдень, якщо динаміки не надто потужні. На тій самій площі проводять різні заходи на будь-які теми, вмикаючи дуже потужні децибели. То чому одним можна, а іншим ні? Лише бісенята скаржаться на службу, підсилену технічними засобами", – зауважив священнослужитель.

Нагадаємо, в липні 2016 року лучанка написала гнівну петицію, в якій зазначила, що церковний спів через гучномовці не дає їй можливості виспатися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
ССДД Показати IP 29 Січня 2017 14:04
ШОУМЕН.ЦЕ ТАИНСТВО А НЕ КОНЦЕРТ.!МАЛО ЗАРОБЛЯЕТЕ?ВИРА РАБИВ.
До ССДД до ССДД Показати IP 30 Січня 2017 11:16
Ти походу вільний у вірі? Закрий вуха і вчись писати!
ССДД до До ССДД Показати IP 30 Січня 2017 20:47
"Походу "я вiруючий но менi не треба посередникiв в спiлкуваннi з богом.i"походу"в нас теж е украiнська"вата"ви гарний представник.
Ахванасій Показати IP 29 Січня 2017 14:16
Вдячними мали би бути.Вам нахаляву роздають таінство і благодать при долару 28.Яхве цього не пробачить, про рай навіть не мрійте, грішники.А ту грішницю, що скаржиться предати анафємі і проклясти як Толстого.
Лучанин Показати IP 29 Січня 2017 14:17
В себе вдома нехай поставить гучномовця.
Вельмишановний Показати IP 29 Січня 2017 14:46
хто дав право вішати ярлики? Бісенятами називати? В нас монополія на релігію? Нічого доброго не вийде коли релігія починає втручатися в суспільні процеси.....
bn Показати IP 29 Січня 2017 14:51
хто хоче почути-приходять у церкву. а хто проживає поряд-можна лише поспівчувати.от тобі іслуги божі
лучанин Показати IP 29 Січня 2017 14:52
а він забув, що релігійних течій багато. З історії знається і про війни на релігійній основі, за несприйняття віри знищували народи. Забув, що церква завжди була проти прогресу, знищувала інакомислячих. У Луцьку прописалося багато релігійних течій і що з того вийде як усі почнуть трезвонити про свій дурман (опіум для народа) через підсилювачі? Забув , що теперішня віра це бізнес для таких як він, неконтрольовані гроші. Не з божої подачки будують собі хороми, купують авто і т.д. Забув на чиї гроші - анцихрист? Не по божому обзивати людей, сам БІСЕНЯ в рясі!
Олександр Показати IP 29 Січня 2017 14:56
"...якщо динаміки не надто потужні...", "На тій самій площі проводять різні заходи на будь-які теми, вмикаючи дуже потужні децибели. То чому одним можна, а іншим ні?" - несподіване порівняння церкви із музикантами - гастролерами. "Одни" та "Інші". Що це за "інша" церква? І де встановлена дозволена потужність динамиків? Як вимірюється "не надто"? Якби гучномовці були спрямовані на внутрішню теріторію Храма, але спрямовані вони назовні , на весь Театральний майдан та навкруги. При зачинених вікнах це не заважає, але влітку, коли вікна відкриті...
Юрій Показати IP 29 Січня 2017 15:36
В нас є право вибору в усьому, і в віррі також. Коли я захочу послухати службу, зайду в церкву. А на весь центр міста щоб це лунало, це абсурд. Чому влада міста цього не припиняє? Нарахунок "бісенят", подивись на себе в дзеркало. Недалеко від чорта втікли, ви ж тільки за гроші тепер там, церква для вас великий бізнес.
Юркові до Юрій Показати IP 30 Січня 2017 11:19
В тебе є вибір - не ходити під церквою. Абсурд це те що ти тут пишеш, влаштуйся на роботу!
Юрій до Юркові Показати IP 30 Січня 2017 12:57
В центрі під церквою не пройдеш, як не старайся. А те що служба на весь центр звучить - це абсурд. Ніде в розвинутих країнах ви такого не почуєте. Це є вибір кожної людини,і нав"язування церкви це абсурд. Нарахунок влаштування на роботу, не суди по собі.
Цепак Показати IP 29 Січня 2017 16:04
Такою діею займаеться і церква ,що розміщена у обласній лікарні. Капець.
Іоаким Показати IP 29 Січня 2017 16:26
...якщо динаміки не надто потужні ! Кіоск, якшо не дуже великий, то в охоронній зоні пам"ятки - на території Собору побудувати можна. Головний поліціянт каже, що 1000 грн хабара брати можна. Мер бачить, шо ніхто ж не вмер від підняття тарифів - значить потроху піднімати ще можна. Та і світло на світлофорі не таке вже й червоне - їхати можна. Куди йдемо ? Вже коли духовні отці недотримуються світських правил, Законів України,Конституції - то вони тим самим порушують і Закон Божий. Та при таких поводирях і ворогів не треба. Свої своїх до прірви заведуть.
Іоакимові до Іоаким Показати IP 30 Січня 2017 11:24
Друже читай книжки, зокрема закони і тоді в Державі все буде добре. Служба з динаміків церкви тобі особисто поганого нічого не зробила так, як і тим хто це все тут пише. Робіть роботу на благо цієї Держави, себе, своїх родин і буде нам тут всім щастя!
ВОВК Показати IP 29 Січня 2017 16:53
мене все цікавить як при такій кількості постів можна таку б*ду наїсти ?
ернст невідомий до ВОВК Показати IP 30 Січня 2017 12:28
А тобі що мішає наїсти таку б*ду? Голоду ж сьогодні вроді нема
Ернст невідомий Показати IP 29 Січня 2017 19:46
Люди добрі, а те, що літні естради бумцають до 2 години ночі - то НОРМАЛЬНО??? Всякі-різні бари-дискоклуби-ґенделики, на які порою і управи не найдеш - так це нічого? А сусід-крутелик серед ночі включить важкий рок і фіг ти йому що зробиш - мало такого буває? А тут найшли крайнього. Що ж тут такого, коли звучить церковний піснеспів? Ніхто ж тебе силою туди не тягне.
Ернст невідомий Показати IP 29 Січня 2017 19:49
А до прірви, якщо ти сам туди не захочеш, тебе ніхто не заведе
лол Показати IP 29 Січня 2017 20:53
Яку хар* віджер цей поп, а в африці діти голодують.
Я Показати IP 30 Січня 2017 10:25
кому служба церковна мішає? Спокійна душевна, вижена мелодія соборного церковного хору завжди заспокоює і на життя надихає! А ті кому не подобається - напевне БІСИКИ ХАПАЮТЬ, це не можуть бути здорові люди, шукали би краще проблему в собі. можливо ранініше і "скреготало" у колонках, зараз взагалі неперевершено! Божого Всім Благословіння!!!
Л Показати IP 1 Лютого 2017 21:43
Да сво%ота цей михайлик - ніякої поваги до людей. Цими динаміками він свій особистий бізнес охороняє Вівця божа

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus