USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Митрополит Ніфонт передав гроші благодійників дітям. ФОТО

29 Січня 2013 16:08
Митрополит Луцький та Волинський Ніфонт передав кошти зібрані під час XIX благодійного Різдвяного концерту організаціям, установам та школам-інтернатам, що перебувають під опікою Волинської єпархії УПЦ.

Нагадаємо, XIX благодійний Різдвяний концерт, організований Волинською єпархією УПЦ, відбувся у Луцьку 24 січня.

Концерт тривав у двох залах – Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка та Палацу культури міста Луцька, завдяки чому більше охочих лучан мало змогу долучитися до благодійності та переглянути дійство.

Митрополит Волинський та Луцький Ніфонт наголосив, що цього року благодійний вечір не відвідали, так звані, товстосуми, а був простий віруючий народ. Попри те, тільки під час концертів зібрали 123 000 гривень. Разом з тим, в храмах єпархії на Богоявлення зібрали ще 119 000 гривень та 26 000 гривень наколядували священики під час різдвяних свят на підприємствах та в установах міста - всі ці кошти передали на благодійність.

«Я дуже радий, що сьогодні ми передамо кошти діткам і 10000 гривень виділимо на благодійний марафон «Бог багатий милосердям», - наголосив владика. – «Я хочу подякувати працівникам фондів, наставникам та працівникам шкіл-інтернатів, що ви опікуєтеся дітками у ваших сиротинцях. Бажаю вам, щоб вони тішили вас успіхами і після повноліття згадували про вас теплим словом».

Митрополит Ніфонт подякував за сприяння в проведенні концерту та нагородив орденами Волинської єпархії УПЦ доброчинців – Анатолія Гливу – директора Волинського драмтеатру та Юрія Войнаровського – директора Палацу культури Луцька.

Зазначимо, що кошти від єпархії отримали: духовна семінарія Волинської єпархії Української православної церкви, обласне відділення Дитячого фонду України, Луцький будинок дитини, Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат, Головненська спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат для дітей сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування; Ківерцівський спеціалізований дошкільний дитячий будинок «Сонечко», КП «Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської ради», Люблинецька загальноосвітня школа-інтернат для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Обласна організація товариства Червоного Хреста України, Волинська обласна організація «Даун-синдром», Волинський центр реабілітації інвалідів дитинства «Джерело життя» та діти, які потрапили в біду.

Керівники установ, своєю чергою, дякували свещеникам, які опікуються їхніми закладами, проводять навчання в недільних школах, стають прикладом для вихованців спеціалізованих навчальних закладів. Варто зазначити, що на Волині православні священнослужителі беруть у свої сім`ї вихованців-сиріт, зокрема, і сім`я прес-секретаря Волинської єпархії Української православної церкви Валентина Марчука взяла на виховання трьох дітей - сестричок восьми та дев`яти років та дев`ятирічного хлопчика.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
вова Показати IP 29 Січня 2013 17:14
молодцы
вова Показати IP 29 Січня 2013 17:16
дай боже всем здоровья хто участвовал в етом марафоне
11 Показати IP 30 Січня 2013 10:03
сім`я прес-секретаря Волинської єпархії Української православної церкви Валентина Марчука взяла на виховання трьох дітей - сестричок восьми та дев`яти років та дев`ятирічного хлопчика.- це достойний приклад любові до ближнього.
Док Показати IP 30 Січня 2013 11:01
Спаси Вас господи, Владико Ніфонт!
55 Показати IP 30 Січня 2013 13:56
а чьо по руссски...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus