USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Горохівщині відбудуться перші вибори депутатів в ОТГ

23 Квітня 2019 08:44
Центральна виборча комісія визначила дату проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ та сільських, селищних, міських голів у 66 об’єднаних територіальних громадах, серед яких і Мар’янівська ОТГ, що у Горохівському районі. Так, Мар’янівська селищна об’єнана громада стане першою повноцінною ОТГ на Горхівщині. До цих виборів у Мар’янівській ОТГ довелося йти, навіть через суди, майже два роки, повідомляють в АМУ.

Відповідно до рішення ЦВК від 20 квітня, перші вибори депутатів в ОТГ вибори відбудуться 30 червня 2019 року, також на цю дату призначено додаткові вибори депутатів у 30 ОТГ, але в нашій області таких не буде.

Початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів оголошується з 11 травня 2019 року.

Так, до складу Мар’янівської селищної ради увійшли: Мар’янівська селищна рада (смт Мар’янівка), Бранівська сільська рада (села Брани, Борисковичі, Довгів), Бужанівська сільська рада (села Бужани, Ржищів), Цегівська сільська рада (села Цегів, Борочиче, Широке).

Нагадаємо, створення Мар’янівської селищної ОТГ розпочалося ще з 2017 року. Втім, через судові процеси ЦВК так і не призначала перші вибори в цій ОТГ у 2018 році. У результаті втрачено цілий рік функціонування цієї громади.

Зі слів консультанта з правових питань АМУ Валентиина Малиновського, судову тяганину затіяло село Сільце, що перебувало у складі Цегівської сільської ради, яка ухвалила рішення ввійти до складу Мар’янівської ОТГ. До Мар’янівки не захотіли деякі жителів Сільця, бо мали бажання об’єднатися з районним центром – Гороховим. Однак, Горохів сам перебував у процесі судових розглядів, що тривають ще з 2016 року. Після початку процедури формування цієї ОТГ, приватна особа звернулася до Локачинського районного суду Волинської області з адміністративним позовом до Горохівської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення «Про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад та делегування представника до спільної робочої групи».

У результаті цієї судової тяганини Горохівська міська ОТГ так і не була створена, а село Сільце за рішенням Волинської обласної ради віднесене до складу Журавниківської сільської ради. Тож Мар’янівська селищна рада цьогоріч знову розпочала процес формування ОТГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Микола Показати IP 23 Квітня 2019 08:48
Виберіть худ рука
громада Показати IP 23 Квітня 2019 09:11
І щоб смішний був

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus