USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Гулака-Артемовського облаштують спортивний майданчик

9 Серпня 2017 21:18
Лучани разом із представниками Луцької міської ради обговорили проект спорудження у їхньому дворі сучасного спортивного майданчика, а також порушили питання благоустрою прибудинкової території.

Збори мешканців будинків № 3, 5 на вулиці Гулака-Артемовського відбулися 9 серпня.

Так, директор комунального закладу «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Луцької міської ради Наталія Назарук відзначила, що на прибудинковій території, звичайно, облаштовано дитячий майданчик із гойдалками та стандартними спортивними опорами, проте повноцінного спортивного майданчику для проведення ігор із футболу чи волейболу немає. А спорудження сучасного спортивного об’єкта, обгородженого та який би замикався під ключ, дозволить там у майбутньому навіть організовувати різнопланові спортивні заходи не тільки для дітей, а й для дорослих мешканців мікрорайону.
Спортивний майданчик планують розмістити на прибудинковій території, попередньо перемістивши усі об’єкти для дитячих забав ближче один до одного.

Як підкреслила Наталія Назарук, спорудження обгородженого спортивного майданчика частково й убезпечить дітей, адже вони, наприклад, не зможуть вибігати на проїзну частину. До того ж, за станом майданчика уже погодилися доглядати мешканці будинків.

Представник підрядника В'ячеслав Сусалєв зауважив, що орієнтовна вартість облаштування великих спортивних майданчиків, які споруджують, наприклад, при школах, становить близько 800 тисяч гривень, але сторона підрядника готова піти назустріч мешканцям і зробити знижки. Чоловік також переконав, що якість спорудженого об’єкту буде високою (зокрема, покриття встановлять італійського виробництва, яке унеможливлює утворення калюж, і за належного дотримання умов експлуатації на нього діятиме гарантія 10 років).
Радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук розповів, що майбутній спортивний майданчик спорудять переважно за кошти міського бюджету, а мешканці будинку, своєю чергою, залежно від визначеної площі майданчика та відповідно до розробленого кошторису, зможуть співфінансувати вартість проекту на 5–10 %.

Окрім того, радник міського голови відзначив, що при перевиконанні бюджету та дофінансуванню до кінця цього року вдасться облаштувати 3–4 таких об’єкти в Луцьку.

«На сьогоднішній день просто ставити турніки та бруси – недостатньо. Практично в кожному дворі це є. А діти хочуть грати у футбол, волейбол, займатися спортом», – відзначив Ігор Поліщук.
Мешканці будинків також розповіли ще про низку питань, які хвилюють їх у плані благоустрою прибудинкової території. Вони поскаржилися, зокрема, на поганий стан асфальтного покриття доріжки біля будинку та розрослі дерева.

Ігор Поліщук, зі свого боку, пообіцяв взяти ці скарги до уваги. «Доріжка буде включена до плану ремонтних робіт на наступний рік, адже зараз майже всі працівники, які викладають бруківку, зайняті на роботах у Центральному парку імені Лесі Українки», – повідомив депутат і додав, що наступного року доріжку на Гулака-Артемовського неодмінно зроблять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
жековець Показати IP 9 Серпня 2017 21:49
а нами би говорити
Гулака Артемовського Показати IP 9 Серпня 2017 22:14
Зробіть будь-ласка ще хоч якийсь гарний майданчик на Гулака Артемовського 15, а то Гунчик живе поряд в нашому дворі і нічого не хоче зробити, може Ігор Палиця або Ігор Поліщук нам облаштують гарний дитячий майданчик в дворі будинку
пенсіонер Показати IP 9 Серпня 2017 22:56
Дякую але голосувати за Укроп не буду
Сергій Показати IP 9 Серпня 2017 23:30
Асфальт на грушевського 10, 12 та шухевича 3 положіть, з тенісного корта смітник зробили, а шукаєте де майданчики зробити...
Місцевий Показати IP 10 Серпня 2017 13:57
А чому ніхто не запитує мешканців будинку чи потрібна їм така гаргара по серед двору? І чи потрібен їм постійний шум у дворі? Футбол - футболом але краще б дітям поставили нормальні гірки і тому подібне. Не на те що реально двору потрібно тратять гроші!!!
Інна Показати IP 10 Серпня 2017 21:34
Шановний, Ігоре Олександрович, ви прийшли до нас без попередження, без оголошення і вирішили за жителів 300 квартир. Просимо переглянути рішення, так як більшість все ж таки проти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus