USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На хуторі поблизу Маневич незаконно продали «бурштинові» землі

12 Січня 2018 14:50
На хуторі Лоше біля Маневич, який шахрайським шляхом продали у приватні руки, уже сьогодні незаконно копають бурштин. А місцевим людям навіть радять підсунутися з городами, бо на них будуть викидати землю з вимитих ям.

А де купити партію сонячного каміння вам розкаже будь-який перехожий. Придбати камінь спробували і журналісти ТРК Аверс. Проте його продають лише великими партіями.

«220 гектарів землі біля Маневич нещодавно незаконно продали у приватні руки. Це бурштинові території. Нові власники довго не думали і вже сьогодні налаштували на щойно придбаних землях видобуток бурштину. Величезні масив у кілька гектарів обгородили парканом. Всі місцеві про це знають», йдеться у сюжеті.

Зі слів місцевих мешканців, за парканом працює екскаватор. У рові стоїть вода. Скрізь гори грунту, який копали, але нікуди не вивозили. Більше того, така ділянка у цьому лісі не одна - люди без проблем вказують напрямок.

«Ми саджаємо картоплю, а тут приходять і кажуть – не садіть далі, бо тут вже два гектара приватизовано. Кажуть, ми будем копати ставок, щоб на вашу картоплю не викидати землю», - скаржаться місцеві мешканці.
Тим часом, ставок, про який йдеться, більше нагадує бурштинову штучну водойму, у якій миють сонячний камінь.

Люди кажуть, в у Маневичах доволі налагоджений видобуток бурштину і навіть його збут. Спробуйте запитати, де можна купити бурштин і вам детально розкажуть дорогу.

Щоб перевірити, чи справді у Маневичах так вільно і відкрито торгують сонячним каменем, журналісти телеканалу і собі спробували купити сувеніри з коштовної копалини.

«Тут і справді можна купити бурштин. Щоправда – це не сувенірна крамниця і хлопці не хочуть морочитися за маленькі кошти. Одразу питають, яка партія, дізнавшись, що мова про камінь напам'ять, кажуть ні. На жаль. Зазначимо, землі хутора Лоше на якому, як ми переконалися на власні очі, копають сонячний камінь, нещодавно сумнівним шляхом перейшли у приватні руки завдяки. Ділянки по два гектари кожна виписали на прізвища соціально незахищених маневичан, серед яких багато інвалідів. Людям дали за землю кількасот гривень. Деякі громадяни навіть не знали, скільки землі на них виділили. Не знали й про те, що ці землі продали», йдеться у сюжеті.

У Маневицькій прокуратурі про це все знають. Кажуть, вже назбиралося багато томів щодо цієї справи.

Поки прокуратура збирає томи доказів, нові власники активно копають бурштин. Зазначимо – хутір Лоше лише частина земель, які таким способом потрапили до рук бурштинових ділків. Ще один масив на більш як двісті гектарів теж продано. Ці землі примикають знову ж таки до Маневич і до Куклівської, Боровичівської, Будківської та Лісівської сільських рад. До слова, від Хутора Лоше до села Лісово рукою подати. Швидше за все ці два масив замикають одну величезну бурштинову територію.

За підрахунками журналістів у Маневицькому районі у приватні руки на сьогодні незаконно потрапило 460 гектарів ймовірно бурштинової землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Мешканець Показати IP 12 Січня 2018 16:20
На кого розрахована ця стаття?Є злочин-подавайте заяви в правоохоронні органи.Незаконнно приватизовані землі-також.В Маневичах є влада-районна рада,районна держадмістрація,в кінці кінців-органи самоуправління,громада.Говоріть прямо-влада в області відсутня і таке інше...чи як?Може журналісти дадуть відповідь,хоча навряд...
Абориген до Мешканець Показати IP 12 Січня 2018 20:29
Так вони вже і в Линдюка питали то він камиру виривав. І поліцію заяви писали. Ви шановний спочатку подивіться ВСІ репортажі, а потім бочку на журналістів котіть.
марк Показати IP 13 Січня 2018 18:51
чули звін, але не знають де він, а чому не замовили 100 кг. бурштину на фірмі, та не зняли факт купівлі-продажу на камеру ото була б сенсація. А то шось да не прошо, а баби в селі казали
Анонім до марк Показати IP 13 Січня 2018 21:56
ТИ ДУРАК, я з маневич тут все куплено , гунчик і линдюк всім кришують , люди б*дло- іх аби не чіпали , якби це було на приклад у львівській області то там би розірвали всіх ти уродів керівників, а тут спочатку було так(див ю туб де св*лоч гунчик розганяє старателів)потім нац гвардія все оцепила а потім від тих виродків приїхали бульдозери і копають вже другий рік охороняючись нац гвардією, бо блок пости поставили до тих місць,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus