USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На порятунок однорічної Єви з Волині є лише місяць

26 Грудня 2016 08:44
Через помилку лікаря під час кесарського розтину дитині волинських військовослужбовців потрібне дороге лікування, повідомляє 5 канал.

Навіть просто на підтримку її життя родина витрачає 15 тисяч гривень щомісяця. Й більшого вітчизняні лікарі для однорічної Єви Марчук зробити не в змозі. Допомогти можуть німецькі фахівці, але просять за це 45 тисяч євро – сума просто непідйомна для родини Марчуків.

Однорічна Єва зовсім не реагує на навколишній світ. У неї постійні епілептичні напади. Такою дівчинка стала з народження. Її батьки – Катерина і Тарас – у цьому звинувачують лікаря, який робив кесарів розтин.

Після операції немовля реанімували, але дівчинка ще кілька тижнів не ворушила кінцівками та не реагувала на світло. Висновки лікарів столичного ОХМАТДИТа не втішили.

"ДЦП нам поки не виставляють, але спастичний тетрапарез... м'язи – в нас був повністю гіпотонус м'язів. Вона отак лежала, ні рук, ні ніг не підіймала. Бульбарний синдром – це те, що дитина сама не смокче і не ковтає. Епілепсія", – розповідає мама дівчинки.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що донечка бійців АТО з Волині у будь-який момент може перестати дихати. У дівчинки вроджена травма - субдурально-субарахноїдальний крововилив потиличної ділянки, яку вона отримала під час пологів.

Обласна комісія медиків визнала дії лікаря, який приймав пологи, непрофесійними. Його звільнили з роботи з оголошенням догани і адміністративним стягненням. Також лікарю загрожує кримінальне покарання.

"За це діяння передбачено покарання терміном на 5 років, але коли в нас вже буде закінчена судово-медична експертиза, не виключено, що буде прийнято рішення про перекваліфікацію на ст.140 — це вже конкретно що стосується лікарів, їх непрофесійної діяльності", – розповів начальник слідчого відділу Іваничівського відділення поліції ГУНП у Волинській області Леонід Фіськович.

Щоб не давати хворобі Єви прогресувати, батьки щодня витрачають чималі гроші.

Вітчизняна медицина поки що не може запропонувати сім'ї Марчуків нічого, крім підтримувальної терапії. У світі ж таких діток успішно лікують. Волонтери знайшли клініку, яка може допомогти дівчинці.

Німецькі лікарі обіцяють поставити маленьку Єву на ноги. Втім, послуги європейської медицини коштуватимуть близько 45 тисяч євро. Таких грошей у родини немає. Тож вони благають усіх небайдужих допомогти зібрати необхідну суму.

Щоб зібрати необхідну суму, у родини є лише місяць. Пізніше німецька клініка скасує заявку, і в чергу доведеться ставати повторно.

Для охочих допомогти: Картка "Приватбанку": 4149 4978 4195 1926

Марчук Катерина Вадимівна, тел. мами: 093-525-78-25
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
R2-D2 Показати IP 27 Грудня 2016 12:41
Допоміг чим зміг. Одужуй, малеча!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus