USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На розвиток луцької школи залучили півмільйона гривень

2 Листопада 2018 19:37
Днями відбулася загальношкільна батьківська конференція у ЗОШ І-ІІ ступенів №11-колегіумі. Директор школи та голова правління фонду розвитку розповіли, що за три роки зуміли залучити на розвиток школи півмільйона гривень.

Директор школи Наталія Гаць розповіла про перспективний план розвитку школи на 2 роки, голова правління фонду розвитку «Ерудит» Наталія Гунько прозвітувала про зроблене за три роки та плани на майбутнє, повідомляє прес-служба Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

Активну участь у шкільному житті беруть депутати Луцької міської ради Сергій Балицький та Юрій Безпятко. Вони також завітали на шкільну конференцію, і традиційно, принесли подарунки – кольоровий принтер та ноутбук.

Гарні стосунки шкільного колективу склалися і з Фондом Ігоря Палиці . У 2015 році, за підтримки Фонду, в школі зареєстрували фонд розвитку навчального закладу «Ерудит» – перший у Луцьку. З нагоди його трирічної діяльності представник Фонду «Тільки разом» Дмитро Зінько, під час конференції, вручив ноутбук та багатофункціональний пристрій.


«Ми можемо впевнено казати: фонд виправдав своє створення. За три роки роботи нам вдалося залучити на розвиток школи майже півмільйона гривень, – звітує Наталія Гунько. – З самого початку ми з адміністрацією школи, батьками, правлінням Фонду Ігоря Палиці випрацювали стратегію розвитку, визначили на що першочергово витрачати кошти. Безумовно – це діти та модернізація навчального закладу.»

Наталія Гунько каже: крім роботи над матеріальним забезпеченням школи, ініціативні батьки та педагоги навчаються. Одне з навчань – тренінг «Фандрейзинг для неприбуткових організацій» влаштували на базі школі. Адже залучення грантових коштів – важливий напрямок роботи фондів розвитку навчальних закладів.

«У 2017 році наш проект зі створення скверу мрійників та інтелектуалів поряд зі школою переміг у міському конкурсі громадських ініціатив. У результаті в сквері встановили гойдалки та столи для гри в шахи, – ділиться напрацюваннями Наталія Гунько. –Ми пішли далі й залучили ще 20 тис. грн, вигравши соціальний проект. Завдяки цьому, для роботи з дітками, які навчаються на інклюзивній формі, придбали кінетичний пісок, сухий душ, телевізор та ноутбук. 96 тис. грн наша школа виграла на обласному конкурсі проектів місцевих ініціатив. За ці кошти ми облаштуємо ігровий гімнастичний майданчик для молодших школярів та комплекс вуличних тренажерів – для старшокласників та дорослих. Зараз школа бере участь у ще 2-х проектах. Їхня загальна сума 500 тис. грн.


В рамках проекту «Відкритий простір» ми плануємо створити 3 нові локації в холах, де навчаються діти початкової школи шкільного віку, – полички для книжок та іграшок, шведську стінку, спортивно-ігрові споруди. Проект «Школа майбутнього» передбачає облаштування профільних кабінетів мультибордами (сенсорними смарт-дошками).

Наталія Гаць директором школи стала нещодавно, та працює у закладі майже 20 років. Вона переконана: без проектної діяльності навчальному закладу не обійтися.

«Я спілкуюся з педагогами, які працюють в інших областях. Я вважаю, що наші діти повинні комунікувати з дітьми з різних регіонів України. Сподіваюся, що проектна діяльність, яку ми будемо використовувати в освітній роботі, дозволить нашим дітям подорожувати, вивчати Україну, спілкувалися з дітьми, які проживають в інших регіонах. Адже це розвиток особистості, нові знання, культура спілкування, – розповідає директор. ­­– У мене є дуже багато планів, щодо покращення школи. Я хочу облаштувати харчовий блок: провести кардинальні ремонтні роботи, осучаснити буфет, урізноманітнити меню, щоб діти могли обрати те, що їм подобається. Моя найбільша мрія – облаштувати внутрішній дворик. Зробити там зелений та зимовий сад, встановити сцену. Звичайно, це потребує дуже багато коштів та зусиль. Але ми готові працювати.»

Здійснювати мрії школярів, їхніх батьків та педагогів допомагають депутати-укропівці Сергій Балицький та Юрій Безпятко, які також навчалися у цій школі. Вчителі та батьки кажуть: раніше депутатів на своєму окрузі бачили хіба що напередодні виборів. Та цих депутатів знають не лише в школі, а й в усьому мікрорайоні. Адже їхніми силами та стараннями зроблена у 40-му кварталі немало.


«За ці роки наш мікрорайон значно покращився, став комфортніший. Невід’ємною частиною району є школа. Вона так само змінюється. Перед тим як ставити перед вчителем вимогу виховати призера олімпіади, йому потрібно дати матеріально-технічну базу. Ми з вами повинні це розуміти. Реалізовано багато проектів. Ми йдемо покроково. Долучилися до співфінансування рокарію, велодоріжки, облаштовуємо дитячі майданчики, прибудинкові території, залучаючи кошти з депутатського фонду», – каже Юрій Безпятко. – Ніколи не потрібно ставити перед собою якісь стандарти. Ми самі творимо свою історію, створюємо умови проживання.


Депутат Сергій Балицький, який є засновником волонтерського центру «Серце патріота», подякував учням, батькам, вчителям за те, що вони долучаються до волонтерських поїздок на схід України та пообіцяв й надалі докладати зусилля аби покращити навчальний процес у школі та життя у мікрорайоні.

Проект «Фонд розвитку навчального закладу» відкрив додаткові можливості для розвитку освіти Луцька. Завдяки зусиллям небайдужих батьків та команди Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», у Луцьку, єдиному з обласних центрів України, зареєстровано 36 фондів розвитку навчальних закладів. У 18 школах та 18 дитячих садочках ці структури працюють над покращенням навчально-методичної бази, умов навчання та дозвілля дітей, залученням додаткових джерел фінансування. За три роки роботи фонди розвитку залучили 3 млн грн додаткових коштів на розвиток освіти, з них 1,4 млн грн виділив Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». За ці кошти покращили безпеку навчальних закладів, стан актових та спортивних залів, облаштували навчальні кабінети та класні кімнати, придбали мультимедійне обладнання, оргтехніку, музичну апаратуру. Кожний фонд розвитку індивідуально підходить до вирішення першочергових потреб навчального закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus