USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На шахтах Волині припинили видобуток та відвантаження вугілля, - ЗМІ

16 Жовтня 2015 15:50
16 жовтня о 8:00 припинився видобуток та відвантаження вугілля на діючих шахтах. Шахтарі оголосили страйк, доки не звільнять Демчишина. Про це йдеться у повідомленні в мережі.

"Працівниками ДП «Волиньвугілля» та шахтарями діючих вугільних підприємств оголошується страйк до моменту, поки з посади міністра енергетичної та вугільної промисловості не знімуть Володимира Демчишина, який своїми незаконними діями призводить до занепаду вугільної промисловості на Волині.

Нагадаємо, нещодавно п’ятеро гірників шахти №1 з Нововолинська оголосили голодування на знак протесту проти тривалої невиплати заробітної плати.

Як розповів один із учасників голодування, гірник Сергій Макаров, працівникам державної шахти у Нововолинську не виплачують зароблені гроші уже три місяці. Ні у профільному міністерстві, ні в головній керуючій держкомпанії не звертають уваги на проблеми гірників, тому люди вдалися до радикальних дій. У понеділок, 5 жовтня, обурені шахтарі перекрили автотрасу Ковель — Львів, вимагаючи негайної ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати. Однак, жодної реакції з боку відповідальних осіб не було. Тож шахтарі приїхали до президентської канцелярії, аби їх почув Глава держави.

12 жовтня після того, як заступник начальника Управління реструктуризації вугільних підприємств Павло Кужель пообіцяв, що шахті №1 «Нововолинська» виділять 8 мільйонів гривень, а до кінця тижня – ще 9, шахтарі тимчасово призупинили голодування.

Проте, волинським гірникам виплатили менше обіцяного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2015 15:59
Молодці.За свої права треба боротися.
Анатоль_ Показати IP 16 Жовтня 2015 16:01
Хлопці розсмішили! Нововолинські шахти вже давно не дають вугілля! Те що показують то щось зі складів, щось на папері. Розсмішили!
ДП "Волиньвугілля" Показати IP 16 Жовтня 2015 16:30
Це є неправда! Дайте офіційний запит!
Анатоль_ до ДП "Волиньвугілля" Показати IP 16 Жовтня 2015 20:17
То свята правда!
захист Показати IP 17 Жовтня 2015 22:07
Це є правда ви шахтарям все не виплатили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus