USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

На трасі Луцьк – Львів вантажівки об’їжджають ваговий контроль

8 Серпня 2016 17:44
Пункт вагового контролю вантажівок, що встановили на відремонтованій трасі Луцьк-Радехів-Львів, кермувальники перевантажених «фур» об’їджають через сусідні села. Таким чином далекобійники намагаються уникнути відповідальності і на інших п’яти інших пунктах ваговому контролю.

Про це говорили 8 серпня під час прес-конференція Головного управління Національної поліції у Волинській області щодо аварійності та стану дотримання правил дорожнього руху на автошляхах краю.

Нагадаємо, на початку серпня в селі Гірка-Полонка встановили ваговий контроль вантажівок. Проте водії й надалі, ігноруючи протипоказання, їздять трасою перевантаженими авто, які можуть знищити щойно відремонтовану автотрасу Луцьк-Львів, що обійшлася області майже у півмільярда гривень.

Окрім того, як стало відомо сьогодні, на Волині перевантажені фури вже наштрафували на 22 тисячі євро.

Загалом по області поліція встановила шість пунктів контролю за вагою вантажівок: на трасі Устилуг - Рівне, дорога Луцьк – Маневичі, Доманове – Ратно, Устилуг – Рівне і Луцьк-Львів.

Зі слів начальника Управління Укртрансбезпеки у Волинській області Володимира Степанова, наразі фінансова санкція за кожне порушення норм ваги складає 1700 гривень. Таких фінансових санкцій склали уже на 64 260 гривень.

Чиновник каже, що везти вантаж більше допустимої ваги можна, але для цього необхідно взяти дозвіл, який видає поліця. Володимир Степанов запевнив, що у поліцейських є затверджена схема донарахувань на перевантаження, які залежать від дальності перевезення та від надлишкової маси вантажу. Якщо такого дозволу немає, а на зважуванні виявився «перевіс» - інспектори мають право на місці здійснити донарахування, але вже враховуючи штраф в 1700 гривень. Таких донарахувань уже здійснили на суму понад 22 тисячі євро (кошти нараховують в європейській валюті, оскільки велика частина перевізників, що курсують волинськими дорогами нерезиденти, - ред.).

В області діє одна вага, вона є пересувною, за нею закріплений автомобіль, причіп та генератор установки. Працює вага в світловий день з 7 ранку до 21 години вечора. Весь комплект системи зважування у свій час обійшовся державі в один мільйон гривень.

Згідно з статистикою Управління Укртрансбезпеки, із зважених 1400 транспортних засобів перевантаження виявили у 75-ти вантажівок, а це лише 5% від загальної кількості. «Здавалося б не так і багато, але насправді водії добре вивчили місця проведення контролю за вагою, тому їдуть в основному ті, які точно знають, що у них норма. Решта або припиняють рух до закінчення часу роботи інспекції, або об’їжджають окружними дорогами через села. Так, наприклад, на дорозі Луцьк-Львів місце зважування об’їжджають через села Лаврів та Оздів», - розповів Володимир Степанов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 8 Серпня 2016 17:50
Це називається поганому танцюристу щось заважає!!!! Безвихідних ситуацій не буває!!!!
где справедливость Показати IP 8 Серпня 2016 17:59
едут на Вл.Волынский или перед Радеховом едут на Берестечко а там прямо на Луцк или Горохов
стефко Показати IP 8 Серпня 2016 18:04
Карати нещадно хитро..пих!!!! Невже нема можливості перевірок?!
123 Показати IP 8 Серпня 2016 18:05
На трасі Луцьк Ковель та ж сама ситуація
? Показати IP 8 Серпня 2016 18:34
То де "активісти" що кричали та скакакли,та фури блокували.Чому не допомогають державі підтримувати дороги в європейському стані
владі Показати IP 8 Серпня 2016 19:19
це все ваговози дутки та карпюка (БУВШІ ЖИРНІ РИГИ ) тепер ще йтрасу нищать, хотіли знищити країну!!!
не бай дужий Показати IP 8 Серпня 2016 20:55
подивиться ютюб...контроль в швеціі даніі германіі...стаціонарна вага знак камера світлофор жодноі іеспкціі та поліцііі немае людського фактору...сам заіхав автомат зважив світофор показав красне або зелене...автомат видав чек все фіксуеться на камеру і в компютері...і ніяких степанових і іх людей...це ж хапуги погірше даі...вони нам настережуть наші дороги...іх місце у тюрмі...та доля щомісячна яка йде в прокуратуру спасае від біди...
бодик Показати IP 8 Серпня 2016 21:13
ви думете ми штрафу боімось так ні... ми не хочимо кормити степанова і його хапуг...ім місце у тюрмі а вони гірше даі на дорозі...побори страшні...і доріг цей не реформований степанов нам не збереже...а прокуратура мае щомісячну долю...ось вам і пять процентів а остальні на карман...
Сергій Показати IP 9 Серпня 2016 00:05
Чиновнику п.Володимире Степанов приїдьте в смт Сенкевичівку і встановіть вагу, подивіться як фури знищили дорогу . Повинно бути реагування, громада цього дарувати не буде. Позашляховикам чиновників дорога нах*р не потрібна.
Микола Показати IP 9 Серпня 2016 00:57
Коли в с. Мстишин відкриють дорогу, несанкціоновано перекрили, зробили сяк-так ремонт і требують гроші!
Сильний духом до Микола Показати IP 11 Вересня 2016 22:39
1- Дорогу перекрили для німецьких та інших фур... 2-Дорога від школи до містка- сільського значення і не лежить офіційно на карті..наголошую сільського...і лежить під опікою сільської ради... тобто громада села може вирішувати хто і, що там буде їздити! 3-Шлагбаум буде підігнаний під висоту (Маливського автобуса....при умові, що балони не будуть прикріплені до криши) Вибачай "Поліщук" або так, або через Топілля .. 4-Простим людям, шоферам- дорога відкрита, але не тим "німцям, калишкам" з своїми 40ка тонами... 5- І за погрози від шоферів Камазів та фур... можна загребсти по повній... як би пан Ясницький це не кришував!
Ольга Показати IP 9 Серпня 2016 01:09
Сьогодні їхала від Горохова до Луцька і справді вже є гребні по бокам. А що буде через зиму?
Степан Показати IP 1 Вересня 2016 12:00
Знову тема перегрузів. Дивіться скільки буряка возять на цукровий завод у Луцьку на гнідаві. Він просто сиплеться із машин - які 24 тони, там всі 40. Але це нікому не цікаво, бо ж є лише траса Луцьк - Львів. А те, що з рівненщини валять перегрузи пачками з буряком, це як? Вже обїздну через Рованці добивають, скоро і дорогу біля КромбертШуберта добють. А влада і не чухається.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus