USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волинь заїхав вантажний вагон з 66 тоннами нелегального продукту

7 Квітня 2014 12:17
Працівники Ягодинської митниці Міндоходів днями зупинили громадянина України, директора підприємства, який з порушенням митного законодавства мав намір ввезти на територію України товар нібито «цукор тростинний» вагою 66 тонн та загальною вартістю 469 тисяч гривень. Про це повідомили у прес-службі волинських міндоходівців.

Як стало відомо, з Литви транзитом через Республіку Білорусь в Україну заїхав вантажний вагон з товаром «суміш какао порошку з цукром». У пункті пропуску «Хотислав-Заболоття» на даний товар до митного контролю було подано товаросупровідні документи, згідно яких вага товару становить 66 тонн та загальна вартість майже 15 тисяч доларів США.

Для подальшого митного оформлення декларант обрав митний пункт «Володимир-Волинський».

В зоні діяльності м/п «Володимир-Волинський» директор підприємства подав митну декларацію типу «ІМ40ДЕ», згідно якої товар знаходиться не в первинній упаковці, призначається для харчової промисловості та споживання людьми після переробки. Ставка мита, згідно коду товару, становить 5 %.

Однак, працівники Ягодинської митниці Міндоходів відібрали зразки товару та направили їх до Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень Міндоходів для встановлення його відповідності товаросупровідним документам.

За результатами лабораторних досліджень вищезазначений товар є тростинним цукром, без жодних добавок та барвників, а характерну речовину (теобромін-алкалоїд) для какао-продуктів, у складі досліджуваного зразку товару не виявилося.

Згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТЗЕД), вищевказаний товар повинен був декларуватися за іншим кодом, а зміна коду товару призвела до зміни ставки ввізного мита.

Так, ставка мита для товару «цукор тростинний» становить 50% , згідно УКТЗЕД, - уточнюють фахівці Ягодинської митниці.

Таким чином, громадянин України в особі директора підприємства порушив вимоги статті 472 Митного Кодексу України – не задекларував вищевказаний товар, тобто не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей щодо найменування товару, що підлягає обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.

За даним фактом незаконного переміщення товару працівники Ягодинської митниці склали протокол про порушення митних правил. Товар вилучено та розміщено на складі Ягодинської митниці Міндоходів на підставі статті 511 Митного кодексу України.

Довідка:
- митна декларація типу «ІМ40ДЕ» - це режим імпорту випуску для вільного обігу за додатковою декларацією до попередньої митної декларації.
- Мито - це загальнодержавний податок, встановлений Податковим кодексом України та цим Кодексом, який нараховується та сплачується відповідно до цього Кодексу, законів України та міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, пункту 1 статті 271 Митного кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Люди Показати IP 7 Квітня 2014 12:39
А в Україні продав би втридорога і плюс економія на миті 45%.Бізнес рулить!!!!
НЕЛУЧАНИН Показати IP 7 Квітня 2014 13:37
а раніше такі оборудки проходили на митниці на ура . не безкоштовно, звичайно
НЕЛУЧАНИН Показати IP 7 Квітня 2014 14:04
можливо, чоловік просто не поділився з митарями

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus