USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

На Волині через борги за електроенергію чотири села – без води

19 Вересня 2018 14:26
У Грядівській сільскій раді Іваничівського району, куди входить 5 сіл, люди залишилися без водопостачання.

Іваничівська філія ПрАТ «Волиньобленерго» припинила постачання електричної енергії на водонапірну башню. Причиною стали 60 тисяч гривень заборгованості, інформує БУГ.

Жителі Гряд, Кропивщини, Тишкович, Хренова несправно платять за надані послуги. Найбільше споживачів, що здійснюють оплату несвоєчасно, – у селі Тишковичі, повідомляють в місцевому комунгоспі.

Після відключення сільська рада та комунальне підприємство у кожному із 5-ти сіл збирають гроші з боржників, щоб відновити водопостачання. У комунгоспі, зокрема, повідомили, що на даному етапі вдалося зібрати 29 тисяч гривень.

«Заборгованість становить 60 тисяч гривень, а там ще ж є поточні нарахування… Є правила користування електроенергією, де чітко розписано, як треба працювати нам і споживачам. Є договір між нами і споживачем про те, як надаються ці послуги і як вони оплачуються. Ми попередили споживачів і дали термін, у який вони повинні були прийняти міри, щоб сплатити борг. По закінченню терміну попередження не було вчинено жодних дій для сплати заборгованих коштів і ми змушені були припинити постачання енергії на водобашні. Сьогодні зранку ми отримали 5 тисяч гривень, чекаємо ще на 15 тисяч», – повідомив директор Іваничівської філії ПрАТ «Волиньобленерго» Андрій Самчук.

Жителі, які вчасно платять за комуналку, обурені, адже їх поставили в ті ж умови, що й боржників. Свою думку люди висловлюють у соцмережах. Кажуть, що водопостачання і так з перебоями усе літо.

У сільраді відмовилися коментувати ситуацію журналістам, а мешканців, які мають питання, скеровують до комунальної служби.

Селянам, які сумлінно сплачують за послуги, вже повідомили, скільки ще їм сидіти без води – водопостачання обіцяють відновити 19-го вересня до кінця дня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus