USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині депутат райради організував діяльність злочинної групи

7 Червня 2014 21:00
Працівники управління МВС України у Волинській області цього року викрили 180 кримінальних правопорушень у бюджетній сфері, 5 з них – зі збитками на суму понад 100 тисяч.

81 порушення пов’язане з використання державного бюджету, 99 - зі зловживання з коштами місцевих бюджетів.

Про це стало відомо під час розширеного засідання колегії з приводу стану додержання бюджетного законодавства, у тому числі при здійсненні процедур державних закупівель та забезпечення реального повернення державі незаконно витрачених коштів, яка відбулася в прокуратурі області вчора, 6 червня.

Начальник обласного управління МВС України у Волинській області Петро Шпига повідомив, що правоохоронці завершили досудове розслідування по 83 кримінальних провадженнях. У 33 випадках спрямували обвинувальний акт, 41 завершилися мировими угодами, 9 – клопотаннями про звільнення від підозри у кримінальній відповідальності. Загальна сума збитків по викритих кримінальних правопорушеннях складає 3,782 мільйона гривень, 1,129 мільйона – сума закінчених проваджень.

Згідно з результатами роботи відшкодували збитків на суму 962 тисячі гривень, вилучили майна, готівки, цінних паперів на суму 345 тисяч гривень, наклали арешт на майно на суму 443 тисячі гривень.

Цього року правоохоронці виявили кілька організованих злочинних груп. Зокрема, задокументували та направили до суду кримінальне провадження щодо діяльності злочинної групи, організатором якої є депутат райради.

В складі групи було 4 осіб. Вони створили конвертаційний центр, аби заволодіти бюджетними коштами, які були виділені на реалізацію державної програми. Волинські правоохоронці довели причетність цих осіб до 9 кримінальних правопорушень.

Окрім того, зараз працівники Волинського УМВС документують та супроводжують кримінальне провадження відносно ще однієї організованої злочинної групи в складі 9 осіб.

Ці люди, зловживаючи службовим становищем, заволоділи пів мільйоном бюджетних коштів, які були спрямовані на виконання державної програми.

Йдеться про працівників Волинської філії управління державного земельного кадастру.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що ці кошти начебто виплатили позаштатним фахівцям за роботу, яку насправді виконували посадовці в робочий час. Про це йшлося під час звіту керівника Держфінінспекції Волині.

В результаті перевірки встановили, що у 2011-2012 роках у волинській регіональній філії ДП «Центр державного земельного кадастру» 23 фізичним особам виплатили близько 500 тисяч гривень згідно з укладеними цивільно-правовими угодами. Гроші ці люди, начебто, отримали за внесення відомостей до автоматизованої системи електронного кадастру.

Петро Шпига повідомив, що до складу цієї злочинної групи входили посадовці Волинської регіональної філії «Центр державного земельного кадастру»: начальник філії, заступник, головний бухгалтер, начальник відділу. Наразі планується оголосити про підозру учасникам ОЗГ. Поки що матеріали вивчає Генеральна прокуратура України.

Разом з тим управління МВС Волині планують перевірити діяльність осіб, які створили конвертаційний центр, використовуючи свої корумповані зв’язки у обласному управлінні Міндоходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus