USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перелік фірм на Волині, які гроші привласнили, а роботи не виконали

8 Червня 2014 08:09
Підрядники отримали майже 2-мільйонний аванс, та роботи не виконали

Департамент ЖКГ Волинської ОДА обманули кілька підрядників. Зокрема вони не виконали, або неналежно виконали зобов’язання.

Про це стало відомо під час розширеного засідання колегії з приводу стану додержання бюджетного законодавства, у тому числі під час здійснення процедур державних закупівель та забезпечення реального повернення державі незаконно витрачених коштів, яка відбулася в прокуратурі області у п’ятницю, 6 червня.

Згідно з інформацією, яку озвучив заступник прокурора області Олег Корецький, зобов’язання перед управлінням містобудування і архітектури департаменту ЖКГ Волинської облдержадміністрації не виконали ТОВ «Оріон Будінвест-2», ПП «Луцьк ВІТ Сервіс», та ТОВ «Алві-Лайн». Організації отримали авансові платежі, однак роботи, яку їм замовили – не виконали.

Аби захистити інтереси держави, до Господарського суду працівники прокуратури направили три позови про повернення авансових платежів та стягнення штрафів до бюджету на загальну суму 1,8 мільйона гривень. Один з них на суму 500 тисяч гривень – уже задоволений, зауважив прокурор.

У департаменті не заперечують цю заборгованість. Заступник директора – начальник управління капітального будівництва Ростислав Лісовий переконує, що перед тим, як звернутися до суду, чиновники пред’являли претензії. І вже згодом звернулися в правоохоронні органи, щоб вони представляли їх інтереси в суді, бо в департаменту, мовляв, немає можливості сплачувати судовий збір.

Прокоментували тут і ситуацію, яка склалася навколо приміщення ДНЗ в селі Бузаки.

Нагадаємо, Держфінінспекція перевірила, як здійснювали капітальні видатки обласні розпорядники коштів. З’ясувалося, що департамент ЖКГ Волинської ОДА неналежно контролює своєчасне виконання робіт та доставку матеріальних цінностей, за які сплачені аванси. Про це стало відомо під час оперативної наради у голови Волинської ОДА 26 травня. Зокрема, департамент не нарахував штрафу за неналежне виконання договору підрядником на суму 1,7 мільйона гривень. Йдеться про реконструкцію садочка в селі Бузаки Камінь-Каширського району. 27 серпня 2012 року з ПРАТ Вишікв АТ департамент уклав договір на роботи з реконструкції згаданого ДНЗ. Виконавець отримав аванс. Згідно з умовами договору, після отримання авансу він мав виконати роботи за свій кошт, а потім отримати решту грошей. Строк виконання робіт – 142 календарні дні. Однак підрядник не впорався з цим терміном.

Ростислав Лісовий каже, що з результатами Держфінінспекції в облдержадміністрації не згідні.

«Договір треба вивчати комплексно. Так, там є пункт про строки виконання робіт. Але є пункти бюджетного законодавства, згідно з якими підприємство не може виконувати роботу на суму, більшу ніж наявні бюджетні призначення. Тому ми не згідні з висновками», - зазначив він.

Варто зауважити, що про неналежний контроль за виконанням договорів чиновниками, окрім Держфінінспекції наголошували й у прокуратурі області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 8 Червня 2014 10:14
здуріти можна гроші недають а роботи роби. ви зовсім здуріли?
Вадим до Лучанин Показати IP 8 Червня 2014 15:08
Так фирмы авансы получили. Закончи работу, получишь расчёт. Что не понятно?
Лучанин до Вадим Показати IP 8 Червня 2014 15:13
так наскільки я зрозумів що мова йде за те що дали аванс а далі будуй
Вадим до Лучанин Показати IP 8 Червня 2014 15:42
Так правильно. Дали аванс и работай. А то получается, аванс взяли, работу не сделали. А Департаменту ЖКГ надо отчитаться за деньги, которые ушли на аванс. Деньги-то государственные.
Лучанин до Вадим Показати IP 8 Червня 2014 15:13
коментар було видалено
Лучанин до Вадим Показати IP 8 Червня 2014 15:13
коментар було видалено
Волинь Показати IP 8 Червня 2014 12:53
А хто помагає красти бюджетні кошти ? Державні службовці, котрі прикидаються під час перевірки ангеликами небесними.
правий Показати IP 8 Червня 2014 14:02
До Корецького згідно даних Казначейства за останні три роки 70-80% бюджетних коштів перераховувались на підприємства Стефановича І Чорнухи тендера проводились з порушеннями перевірки якщо і були то не такі" прескіпливі " як в даному випадку Коли буде тут розслідування
зісторони Показати IP 8 Червня 2014 14:33
Звернення до журналістів Я думаю Що ЖКХ цим підприємсвам винен гроші за інші обєкти вже зроблені тобто з одного договора перекрило другий Насправді ваша назва малаб стосуватися інших підприємств яких не має в переліку і які справді вкрали в держави мільйони гривень .По ним органи якщо іпроводять перевірку то поверхнево тим сами створюючи кришу для них бо у них є впливові звязки і великі гроші.Цією статею ви викривили дійсність і тим сами стали помічниками для прокуратури показуючи що вони нібито борються з корупцією А реально це просто грузять тих хто не" впливовий" щоб показати статистику.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus