USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині дорослі залучають дітей до вчинення браконьєрства

23 Липня 2014 13:58
На Ратнівщині дорослі залучають неповнолітніх громадян до вчинення браконьєрства. Порушуючи Закон України «Про тваринний світ», Правила любительського та спортивного рибальства волинянин разом з неповнолітній племінником незаконно виловив сіткою з дерев’яного човна 10 карасів сріблястих, 8 окунів, 1 сазана. Про це повідомили у прес-службі Волиньрибохорони.

Для рибалок Волині не секрет, що нерестова заборона на вилов водних біоресурсів вже фінішувала. Проте, хотілося б аби вони й надалі пам’ятали про те, що Закон України «Про тваринний світ», Правила любительського та спортивного рибальства та інші нормативно-правові акти ніхто не відміняв. Тому дотримуватись їх повинен кожен для того, аби щоразу кожен з нас мав можливість вийти гарного дня на риболовлю й отримати бажаний результат.

Але похвалитися тим, що рибалки сумлінні та добропорядні не доводиться, оскільки інспектори систематично виявляють грубі порушення правил рибальства навіть на одних і тих же водоймах. 9-10 липня відбувся рибоохоронний рейд на чолі з головним державним інспектором Ратнівської рибоохоронної дільниці Геннадієм Мазуриком спільно з громадськими інспекторами рибоохорони та активною громадськістю.

На озерах Самари-Оріхівської та Турської сільських рад Ратнівського району виявлено 6 порушень природоохоронного законодавства, з яких 2 – грубі порушення правил рибальства. Зокрема, 10 липня на озері Турське, поблизу селища Заболоття, житель цього селища Олексій (1978 року народження), втягнувши в протиправні дії неповнолітнього племінника Іллю (1997 року народження, випускник ЗОШ), незаконно зловив сіткою з дерев’яного човна 10 карасів сріблястих, 8 окунів, 1 сазана чим наніс збиток державі на суму 2030 грн.

До речі, вказаний водний об’єкт відноситься до території природно-заповідного фонду – гідрологічного заказника місцевого значення «Турський» 16-17 липня в ході повторного проведення рибоохоронного рейду держрибінспектором Мазуриком Г.О. спільно з прикордонниками відділення прикордонного контролю «Тур» на водоймах тієї ж Турської сільради знову затримано жителів селища Заболоття – Андрія (1995 року народження на озері Турське і Дмитра на озері Довге), у яких вилучено по одній риболовецькій сітці. При цьому Андрій зловив сіткою 10 пліток, чим наніс збиток на суму 1500 гривень. Грубі порушення правил рибальства будуть розглядатися Ратнівським районним судом. Нагадуємо, що в управлінні рибоохорони функціонує цілодобова телефонна «гаряча лінія» (0332) 24-35-77, 067-360-78-40.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрій КиЇв-ЛуцЬк Показати IP 23 Липня 2014 14:20
Оце новина ! За 10 карасів сріблястих, 8 окунів, 1 сазана скільки рибінспекторів і чиновників премію отримали ? Тепер порахуйте ринкову вартість карасів - а потім час+ премії+ пальне для човна рибінспектора. А чи треба нам такий Волиньрибохорони. З такими новинами дяді інспектори краще б не світилися.
Єгер сафарі Показати IP 23 Липня 2014 23:41
Про мисливців чиновників я поки мовчу.
андрей Показати IP 24 Липня 2014 23:05
****** они.Сами серьёзных браконьеров прикрывают а для показухи за 10 кара сей оштрафуют.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus