USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині досі транслюють заборонені російські канали

17 Лютого 2015 10:00
В північних районах Волині через Білорусь транслюються російські «рупори пропаганди»: «Росія24», «Перший російський» - попри заборону їх діяльності в Україні. Натомість, у цих районах досі не транслюються українські телеканали.

Про це стало відомо під час робочої наради у першого заступника голови облдержадміністрації з розгляду питань переходу із аналогового на цифрове телевізійне мовлення.

Як зауважив представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Волинській області Степан Родич, за 24 роки незалежності так і не змогли покрити всю Волинь українським телеканалами та радіостанціями. Проте минулоріч інформаційна безпека країни стала на перший план, і лише тоді цьому питанню приділили увагу.

Зі слів Родича, заборона судом діяльності російських каналів є цілком логічною та потрібною, «тому що не може бути так, що продовжується трансляція програм від країни-агресора в Україну».
Разом з тим, з Білорусі ретранслюються російські сигнали, що дозволяє транслювати російські «рупори пропаганди»: «Росія24», «Перший російський» - попри заборону їх діяльності в Україні. Місцеві жителі змушені черпати з них інформацію, оскільки там немає українського мовника. Нині схема покриття сигналом Волині виглядає наступним чином (червоні області – це сигнал, який покриває територію).
Родич зауважує, що, дізнавшись про це, обласна влада почала бити на сполох. І начебто всі були за вирішення проблеми, але натомість так і продовжується паперова тяганина.

Посадовець пояснює, що в окремих північних районах немає можливості транслювати українські телепередачі. Мовляв, люди навіть не знають, як виглядає губернатор, поки він сам туди не приїде. Вирішення проблеми, з його слів, існує, і воно є досить простим.

В Кортелісах, Камені-Каширському та Любешові є вежі для трансляції. Необхідне оснащення є, концерн РРТ привіз з Польщі передавачі, які підходять для цих завдань. Є і вільні частоти - їх кількість є більше ніж достатньою.

Але скористатись ними поки так і не можуть, оскільки досі не прорахували необхідні потужності сигналу для півночі Волині. Степан Родич стверджує, що процедура прорахунку не є дороговартісною чи важкою - Український центр радіочастот може це зробити в короткий термін. Позицію Українського державного центру Родич називає злочинною, адже в умовах інформаційної війни Росії установа вже 7 місяців не може вирішити проблему її протистояння на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
лучани Показати IP 17 Лютого 2015 10:39
Гомосовєтікуси надивляться фашистського телебачення, наслухаються проповідей московських попів, а тоді біжать дороги перекривати та закатучвати істерику про братній народ.
Анонім Показати IP 17 Лютого 2015 10:43
Поклацайте по тих так званих українських каналах. Уліци разбітих фонарей, Папіни дочки, Свати, Вороніни, След, Дикій. Особливий шедевр- Шасливі разом! Знайшли щось українське?
ЗМІй до Анонім Показати IP 17 Лютого 2015 11:33
А чого тут шукати? Україна щось виробляє на ТБ???!!! Свого нічого немає, щоб у достатній мірі заповнити єфір!!!
123 Показати IP 17 Лютого 2015 11:22
Доречі кабельний оператор "ВОЛЯ" в своїй кінотеці фільмів, має фільм за участю М. Пореченкова, фільми за участю даного актора в Україні заборонено до показу. Може відповідні органи займуться даним оператором???? При тому в переліку фільмів в даного оператора це переважна більшість фільми -російські серіали, фільми про війну, "ментів" і т.д.
321 до 123 Показати IP 17 Лютого 2015 11:37
Це лише кінотека, а не ефірний-кабельний-заборонений телеканал де транслюють цей фільм! Велика кількість онлайн кінотеатрів в інтернеті з фільмами якими хочеш і що - хочете заборонити? В інтернеті нічого не забороните, ну хіба що сам інтернет закрити...:)
123 до 321 Показати IP 17 Лютого 2015 11:44
Не рівняй піратське транслювання з офіційним оператором на території України.
321 до 123 Показати IP 17 Лютого 2015 13:16
А що у нас не піратське? Ти може на комп собі вінду ліцензійну купив і встановив?:) Не сміши людей своєю писаниною!:) А бути "дятлом" (стукачком) не харашо!:)
123 до 321 Показати IP 17 Лютого 2015 11:45
То по твоїй логіці можна і рос. канали в інеті дивитися, то може їх вернемо знову в Український ефір??
321 до 123 Показати IP 17 Лютого 2015 13:18
А тут немає ніякої логіки - хто хоче той вільно дивиться і тебе слухати не буде і обирати самі люди будуть що їм дивитись, аналізувати і робити висновки!!!
Андрій76 до 321 Показати IP 17 Лютого 2015 12:03
Точно...Це вже дійшло до маразму. Майже в кожній другій хаті є інтернет. І там можна дивитися хоч китайські, хоч європейські, хоч папуа-новогвінейські канали. І той, хто хоче дивитися кацапстан, буде його дивитися у будь-якому разі, незважаючи на всі ці "рольові" ігри з забороною москальського телебачення...
123 до Андрій76 Показати IP 17 Лютого 2015 12:11
Тоді розумники скажіть чому люди з Донбасу повелися на путінську пропаганду, треба було в інтернеті їм дивитися укр. канали і бачити правду???А тому що прийшов з роботи перед сном включив зомбоящик і дрімаєш перед телевізором, а він робить свою справу.....тому рос. телебачення і всю пропаганду треба заборонити на території України без винятку....
знайко до 123 Показати IP 17 Лютого 2015 13:25
Бо одне діло дивитись і робити висновки (це коли розумний і в змозі аналізувати), а інше, коли тупо вірити і вестись на те, що подають з зомбоящика! От я подивився, порівняв і зрозумів, що даний(наприклад) сюжет на РТР брехливий, я не повірив і дивлюсь далі, аналізую, сміюсь (так само і з наших каналів) і своя, особиста точка зору, не змінилась від того чи я "плюси" подивився або ОРТ. І ніхто не в праві заборонити мені дивитись те, що я хочу!!! А хто вже і як розуміє те, що побачив чи почув - це його проблеми!!!
Анонім Показати IP 17 Лютого 2015 14:30
Кожен сам повинен обирати, що йому дивитись. Що це за насилля ура-патріотизму? Досі спали-спали, а тепер кожен, хто не ходить в вишиванці і не чіпляє прапорця де можна і не можна- той потенційний зрадник? Не треба з нації робити ідіотів, які не можуть ні в чому розібратись. Шлях обмеження інформації веде не до розвитку, а до вузьколобості. Ми повинні любити Україну не тому, що ненавидимо Росію.
Хто не скаче, той мо Показати IP 17 Лютого 2015 14:58
коментар було видалено
розум Показати IP 17 Лютого 2015 16:34
А ЯК ЖЕ НА РАХУНОК ДЕМОКРАТІЇ, ЧИ ПОЧАЛАСЬ ДИКТАТУРА. ЩО ЦЕ ЗА ПРИМІТИВНІ ЗАБОРОНИ. СМІХ ТА Й ГОДІ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus