USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині готують спецзагін білорусів до відправки в АТО

10 Липня 2014 09:00
Півсотні громадян Білорусі зголосилися боронити українців від терористів і російських найманців.

Вони сформували власний спецзагін "Погоня" і готуються вирушити у зону бойових дій на Сході України після завершення підготовки, яку проходять на Волині. Про це повідомляє ipress.ua. з посиланням на мінське видання «Белорусский партизан».

Зараз добровольці проходять військовий вишкіл у волинських лісах, після чого одразу вирушать в зону АТО.

Добровольці пояснюють свої наміри тим, що "не можна залишатися байдужими до братнього горя" та тим, що "Україна зараз воює за свою незалежність з нашим спільним ворогом - кремлівської мафією".

Хлопці не вважають себе найманцями, оскільки за участь у антитерористичних заходах не просять грошей. Проте, кажуть, змушені дотримуватися суворої конспірації через переслідування комітету держбезпеки Білорусі та непевний правовий статус вояків на території іноземної держави.

Водночас волинські чиновники готові домагатися для добровольців-білорусів легалізації у збройних формуваннях Нацгвардії, міліції чи батальйонах територіальної оборони.

Зазначимо, козак Михайло Гаврилюк, який став героєм Майдану після оприлюднення відео знущань над ним міліціонерів, сьогодні запрошує патріотів у п'ятий батальйон Нацгвардії. У розмові із iPress.ua Гаврилюк розповів, що навіть якщо батальйон не вдасться підготувати до закінчення АТО на Донбасі, в хлопців з його команди знайдеться робота в Україні.

До того ж, 8 червня у Дніпропетровську батальйон "Шахтарськ" склав присягу на вірність українському народу.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив президенту РФ Володимиру Путіну, що готовий ставити білорусів спина до спини з росіянами для спільної боротьби, якщо буде потрібно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Боголюбы Показати IP 10 Липня 2014 09:24
Война дело молодых, лекарство против морщин.
мирна Показати IP 10 Липня 2014 09:52
Гузем СБУ вже давно треба зайнятись!!!
миротворець до мирна Показати IP 10 Липня 2014 10:24
А особливо після своїх публікацій у соцмережі, де він відкрито погрожує людям, які можуть очолити ОДА після Пустовіта і особливо якщо вони не будуть його (Гузя) "слухатись"!
Бацька Показати IP 10 Липня 2014 12:36
Воюйте-воюйте, менше клоунів в Білорусі буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus