USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Активісти контролюватимуть, чи призупинили на Волині санітарну вирубку лісів

4 Липня 2016 13:55
Усі санітарні вирубки лісів в області заборонені з 1 липня.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 4 липня.

Як повідомив начальник відділу лісового господарства ВОУЛМГ Борис Бабеляс, було видане розпорядження про призупинення санітарних рубок лісів як в експлуатаційних лісах, так і на землях природозаповідного фонду.

Голова ОДА Володимир Гунчик наголосив, що на території області з 1 липня призупинили всі вирубки лісів за винятком надзвичайних ситуацій, коли доводиться здійснювати охорону лісових масивів та прорідження. Будь-які факти про псевдосанітарні вирубки вважатимуться порушенням. Громадських активістів закликали встановити контроль за виконанням цього розпорядження.

Щодо роботи з недопущення незаконних рубок, начальник відділу лісового господарства зауважив, що у 2015 склали 1508 протоколів, а сума завданих збитків становила 2,4 мільйона гривень. За станом на початок липня цього року зафіксували 478 незаконних рубок на суму 1,655 мільйона гривень у обсязі 297 метрів кубічних.

Голова облдержадміністрації зауважив, що самовільні вирубки трапляються не лише на території лісгоспів, а й на землях, де ліс виріс самостійно – йдеться про землі Міноборони, запасу, паї. На таких територіях, з його слів, масово відбувається незаконна вирубка лісів, зокрема це стосується Любомльського району. Посадовець відзначив, що на таких територіях контролюючі функції також повинні здійснювати ВОУЛМГ, екологічна інспекція та управління екології.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 4 Липня 2016 14:04
Активісти справляться із задачею?
лучанка Показати IP 4 Липня 2016 14:32
Якщо контроль отримають активісти типу Рущинський.Горошко і К .то все що вони зроблять .це будуть кришувати незаконні пилорами.Найкраще -це гнати в шию таких активістів або спустити на них собак!!!
волинянин до лучанка Показати IP 4 Липня 2016 23:02
Це добре що окремі активісти наводять жах на окремих лучанок! Це напевно пише подружка форточки! Потрібно збирати чемодан шановна лучанка бо відповідальність настане і дуже скоро!
Анонім до волинянин Показати IP 5 Липня 2016 16:53
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus