USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині катастрофічно не вистачає «швидких»

16 Квітня 2015 11:45
У селищі Колки – лише одна карета швидкої допомоги. Вона обслуговує не лише цей населений пункт, а й усі прилеглі села.

Про це під час третього пленарного засідання 34-ї сесії Волинської обласної ради шостого скликання сьогодні, 16 квітня, повідомив депутат Микола Давидюк.

З його слів, у Колківській районній лікарні № 2 є пункт швидкої допомоги, однак, рішенням керівництва екстреної медицини та медицини катастроф, одну швидку зняли з обігу.

«Як наслідок, на увесь район залишилась лише одна машина. Тим часом один виїзд, як правило, триває довше трьох годин. Я пропоную вжити заходів, аби розглянути запитання і заборонити знімати з використання авто, прикріплене до пункту швидкої допомоги селища Колки, адже аби надати невідкладну допомогу мешканцям останнього прилеглого до Колок села, треба їхати майже півтори години», - наголосив обранець громади.

Тож, волинські депутати вирішили посприяти тому, аби кілька населених пунктів не залишились без «швидкої». Тож, запит підтримали.



На фото: новий реанімобіль, який отримала Луцька міська дитяча поліклініка. Раніше на виклики їздили машинами двадцятирічної давності.Фото з архіву ІА «Волинські Новини»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 16 Квітня 2015 12:18
Зате філармонія має автобус за 700 тисяч ,який купив Пустовіт ,і який іржавіє на стоянці.
маневичанка Показати IP 16 Квітня 2015 14:39
а скільки було швидких раніше а основне питання чи використовувалися ці швидки по призначенню. А тепер такі розумні депутати вдруг побасили проблеми населення щодо доїзду до них швидкої . Чогож ви не бачили цих проблем пару років наза. В нас в маневичах коли сталася величезна аварія то жодна швидка не виїхала бо була поломана а друга повезла доски на будівництво начальнику і тоже від перегрузу поламалася то Луцьку викликали. А де було начальство районів раніше чому не купляли швидкі щоб ті їздили на села. Ось хоч тепер село побачило що таке швидка і працівникам не байдужі сільські хворі
Конюпонятно Показати IP 16 Квітня 2015 19:09
В Маневичах як і Колках також 2 бригади. Кожна з маневицьких бригад за сутки їздить на 10 викликів. В Колках кожна з двох бригад їздить тільки на 2 виклики. Поставте там ще і третю бригаду все одно в Гараймівку вона скоріше не приїде по тій дорозі. Депутати зробіть в Гараймівку нормальну дорогу!!!!!!
місцевий до Конюпонятно Показати IP 16 Квітня 2015 22:46
до самої Гораймівки асфальтована дорога , правда місцями так як і всі наші дороги розбита. Хай пан Конюпонятно згодиться з тим , що маневицькі бригади плюсують виклики за рахунок ургенції . Як на мене то потрібно в Колках відновити ті відділення { пологове, хирургічне } які забрали . Тоді скоротиться час доїзду до лікзакладу , і збільшиться кількість викликів бо багато людей воліють краще лікуватись в Луцьку ніж в Маневичах
103 Показати IP 8 Травня 2015 16:58
Куца за Яником геть.
Небайдужий Показати IP 14 Травня 2015 19:03
Хочеться задати питання Куцу О.С.- чому швидкі їздять заправлятись на заправки, які розташовані за 35 км в одну сторону від пунктів і витрачають час дорогоцінний !?! Чиї це заправки,кому це вигідно, чому люди страдають, за що вмирали на Майдані, щоб жити ще гірше!!!!!!?????????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus