USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині лікарі не надають медпослуг, бо немає ліків

23 Березня 2015 13:48
Аби надавати пацієнтам необхідне лікування, працівникам медзакладів доводиться іти на порушення постанов Кабміну й закуповувати дорогі ліки, наражаючи себе на штрафи від перевіряючих органів або й взагалі не лікувати хворих, оскільки немає препаратів.

Про це йшлося під час засідання 34-ї сесії обласної ради.

Зі слів депутата обласної ради Михайла Бегаля, Постанова Кабміну № 240 від 2014-го року фіксує ціни на низку медикаментів, відповідно, ліки подорожчали в рази, а за такими цінами їх закуповувати не мають права.

«Є постанова Кабміну, яка фіксує ціни на певні медичні препарати й тепер виникла проблема із закупівлею цих ліків. Зрозуміло, що курс долара зріс і купити за фіксовані ціни неможливо, бо таких цін просто не існує. Виходить, що працівники медзакладів або не закуповують необхідне й не надають послуги пацієнтам, або купують дорожче, ніж дозволено постановою й наражають себе на порушення. То як далі працювати людям?!», - звернувся із запитанням до голови обласної ради.

Зі слів депутата, зараз є інформація, ніби, цю постанову скасували, але точно невідомо, офіційних даних медики не мають, тому вимагають роз’яснення.

Офіційну відповідь для депутата зобов’язаний підготувати голова обласної ради Валентин Вітер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
111 Показати IP 23 Березня 2015 14:06
А які ліки і для кого вони закупляють? Коли навіть найбідніший пацієнт мусить купити все - від шприца, системи до препаратів і таблеток сам, за свої кошти! Нічого тобі не вколять і навіть цитрамону чи кетанову не дадуть, якщо сам не купиш. Після кожного обходу хворому або його родичу видають папірець, ніби "рецпт" призначення і дуй в аптеку, крім того що в лікарні усі аптеки з найбільшими націнками! Для кого вони закупляють і що саме? Чи своїм близьким або блатним пацієнтам? Мова йде про другу лікарню, конкретно кардіологічне відділення, куди я вже другий тиждень ношу ліки для бабусі.
Джмол до 111 Показати IP 23 Березня 2015 14:27
А давай просто спалимо ту аптеку, і ще одну, і ще одну... Може тоді націнки стануть менші?
111 до Джмол Показати IP 23 Березня 2015 15:14
Ти дурбецало, мова йде про використання медикамнтів і препаратів меустановами! куди вони використовуються, для кого закупляють? Для багатих блатників? бо бідний пацієнт їх не бачить!
Читачка Показати IP 23 Березня 2015 15:17
Двадцять років лікую велику недугу і жодного разу ніяка лікувальна установа не дала й пігулки. І справді. кому вони перепадають?
Лукаш до Читачка Показати IP 23 Березня 2015 22:53
Припустимо, що ліків закуповують у достатній кількості для всіх хворих. А дають їх лише для блатних. А скільки блатних у відділенні розрахованому на 30 ліжок? Від сили 5. Дадуть їм по таблетці - 5 таблеток. А куди дівають решту 25? Якщо дадуть блатним - то вони помруть від передозування. Але серед блатних не спостерігається мору. Значить дають їм лише 5 таблеток. Де ж діваються 25 таблеток? Одне з двох. Або лікарня купує 30 таблеток: 5 дає блатним, а 25 здає тихцем в аптеку. Маштаби таких незаконних оборудок при такій кількості хворих і ціні на ліки були б колосальними - десятки мільйонів гривень. Але в цій схемі повинні бути задіяні тисячі медсестер, сотні лікарів , десятки адміністраторів лікарень, а також крушники, податківці, міліціонери, прокурори, аптекарі. При такій кількості учасників схема стала б відомою всім, бо що знають двоє, те знає свиня. А тут тисячі. А схема не відома. Лучани не можуть бути настільки сліпими, щоб не побачити такої махінації. Отже ліків чомусь не купують. Або лікарні не хочуть їх купувати, або не вистачає для цього коштів. Вам не спадало такого на думку, що лікарням можуть виділяти недостатню кількість грошей? І саме тому вони закуповують мізерну кількість ліків, яких і на блатних не вистачає.
Анонім Показати IP 23 Березня 2015 15:28
Всі препарати для ввведення наркозу купляються за державні кошти і для хворого це повинно бути безкоштовно, АЛЕ лікар називає суму, яку потрібно заплатити за наркоз.
Лукаш до Анонім Показати IP 23 Березня 2015 23:16
Погоджуюсь з вами. Я ще розумію коли шмотки на Варшавці коштують удвічі дорожче ніж на Хмельницькому ринку. Розумію якщо маршрутники не видають білети на проїзд, і 75% наших грошей забирать собі (а вони могли піти, як податки у бюджет для придбання ліків). Я розумію коли усі ціни у нашій країні у 1,5 рази дорожчі ніж у Європі. Я розумію коли потрібно платити у школах, інститутах... Розумію і те чому лікарі при зарплаті 2000-2500 тис. грн. беруть за наркоз. Хоча і не схвалюю цього. Де їхня совість? А там де і у всіх інших.
Лучанин Показати IP 23 Березня 2015 18:56
Віп-персони Луцька: Романюки і їм подібні чиновники лікуються безкоштовно! І нехай будь-який лікар заікнеться, що треба щось придбати в аптеці - полетить з роботи відразу. А коли романюк лежить в міській лікарні і алкоголь з крові вимиває, бідні працівники кухні змушені ще спец- меню готувати: він же загальну пісну кашу їсти не буде і родина з торбами не поспішає. Як вони можуть розуміти нас, простих людей з мінімальними зарплатами і пенсіями. Коли вже те бл..во закінчиться.
Анонім до Лучанин Показати IP 23 Березня 2015 23:34
Тоді, коли ти перестанеш ставити запитання компютеру.
my_gift Показати IP 23 Березня 2015 20:54
Без грошей до лікарні нема чого й потикатися-хай ти хоч на порозі смерті...
Спостережлива до my_gift Показати IP 24 Березня 2015 09:27
О,шановна, ви знову на зв"язку ! Я так бачу, що ви "ретельно опікуєтесь в інтернеті", медициною Волині. То рятуєте з ваших слів "бомжа", а всім іншим до нього немає діла то в лікарню потикатися не треба... бо всі лікарі не професійні та хабарники... Ви що проплачений "жучок" щоб паплюжити всю медицину, а що ви зробили щоб було місто краще, освіта і медицина. то яку сферу ви особисто облагородили своєю не байдужістю, тільки не інтернеті а на ділі... Що в нас все не досконале то тільки лінивий не знає, однак удоскрналити та покращити через інтернет це все марно.... треба в житті міста брати активну участь через громадські організації, станьте депутатом, і працюйте - без взаємних образ та звинувачень і подивитесь куди ідуть гроші та ліки в медицині..... Успіху

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus