USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині люди обурені облашуванням складів отрутохімікатів невідомими

10 Березня 2016 12:01
У селах Кисилин та Твердині Локачинського району невідомі без погодження із громадою розпочали облаштування складів отрутохімікатів. Згідно з інформацією місцевих мешканців, усе розпочалося 27 лютого, - пише «Вісник+К».

Тоді близько обідньої пори через Кисилин проїхала машина, яка везла великогабаритну цистерну (близько 70 метрів кубічних) на територію колишньої тракторної бригади. Тоді ж місцеві мешканці вирішили подивитися, що за роботи проводяться, і з’ясувати, хто їх дозволив. Бригада працівників уже працювала. Задля цього на тракторній бригаді демонтували естакаду для технічного огляду автомобілів. Колись їхній парк становив у колгоспі близько двадцяти п’яти одиниць.

А ще було більше сорока тракторів. Естакада і донині знаходиться у власності громади. Однак 27 лютого її активно демонтувала група невідомих робітників і встановила на її місці уже згадану ємкість для хімікатів – і це всього за 10 метрів від артезіанської свердловини. При цьому на запитання «хто дозволив такі дії?» ніхто не забажав відповідати.

Робітники сказали, що вони лише виконують роботу і нічого не знають. Один із них, який назвався старшим, повідомив, що дозвіл дав сільський голова. Проте сільський голова, як виявилося, нічого про це не відав. 1 березня ємність на території тракторної бригади все ж встановили. Більше того. На території Кисилинської сільської ради два села – Кисилин і Твердині.

Останній населений пункт теж не лишився поза увагою невідомимх. На одній стороні села уже також встановлена ємкість для зберігання хімікатів, а на другій з’явилося гноєсховище. На нього вивозиться послід з птахофабрик. Їх багато у районі. Все б нічого, але гноєсховище влаштоване за сто метрів від житлових будинків, а екологічні норми вимагають кілометр-другий від меж населеного пункту. Мешканці обох сіл стурбовані. Вони кажуть: «Жити у протигазах не хочемо і не будемо. На території сільради триває збір підписів. Також люди спрямували звернення до керівних та правоохоронних органів Локачинського району, щоб дати правову оцінку подіям у Кисилині та Твердинях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Читач Показати IP 10 Березня 2016 13:00
Чому не відомі? Наскільки я знаю, землі довкола сіл взяв в оренду "Волиньзернопродукт". Чи селяни не знають,з ким укладали договір про оренду паїв?
Читачу Показати IP 10 Березня 2016 14:51
Волинь-зерно-продукт= ДУДКА ЄВГЕН СТЕПАНОВИЧ, с.Липляни.
Читач до Читачу Показати IP 10 Березня 2016 21:25
Ну і що? Дудка зернопродукт орендує землю в п"яти районах нашої області і в кількох на Рівненщині, а с.Липляни-це лише юридична адреса, бо починав свій бізнес у цьому селі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus