USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині люди збунтувались проти призначення директорки новозбудованої школи

8 Вересня 2015 08:58
Мешканці села Житнівка Камінь-Каширського району категорично проти призначення директорки новозбудованої школи Віти Олексіївни Босак. З відповідним Зверненням, засвідченим 63 підписами, люди звернулись до начальника Камінь-Каширського райвідділу освіти і науки Віктора Пася. Після цього до «бунтівників» почали надходити погрози з боку самої Віти Босак.

Про це йдеться у листі-зверненні, що надійшов від жителів села Житнівка до редакції "Вістей Каменя".

Отож, деталі – у тексті звернення, який подаємо тут:

Шановна редакціє!

Звернутись до вас нас змусила ситуація, що склалась в нашому селі Житнівка після призначення виконуючою обов’язки директора новозбудованої школи. На цю посаду Камінь-Каширський райвідділ освіти і науки було призначено Босак Віту Олексіївну.

Ми, жителі села Житнівка, категорично не погоджуємось з призначенням цієї особи на посаду директора школи в нашому селі. На нашу думку, на посаду директора школи має бути призначена людина із набагато вищими моральними якостями, якими, на жаль, Віта Олексіївна не володіє. В нашому селі ця особа добре «відома» своїми аморальними вчинками і якостями, які несумісні навіть зі званням педагога.

З цього приводу 25 серпня цього року ми звернулись до начальника Камінь-Каширського райвідділу освіти і науки Віктора Пася, підготувавши йому відповідне Звернення, засвідчене 63 підписами жителів нашого села. Натомість Віктор Пась поставився до нашого Звернення більш ніж скептично, зауваживши, що, мовляв, що вам ще треба, є нова школа, і питання, хто буде там директором вже вирішене і не обговорюється взагалі.



Наступного ж дня після наших відвідин районного відділу освіти тим людям, які підписали наше Звернення, почались дзвінки із погрозами. Як повідомили ці люди, з погрозами дзвонила сама Віта Олексіївна. Пізніше до шельмування підписників цього Звернення – жителів Житнівки ця особа залучила ще й своїх родичів! Очевидно, що Босак Віта мала в руках копію цього Звернення, яке їй очевидно «люб’язно» надали із районного відділу освіти.

Потім ця так звана майбутня і ще не призначена директорка Житнівської школи відвідала зібрання наших місцевих християн-баптистів, де зачитувала копію нашого Звернення та оголошувала там прізвища тих людей, які підписались під ним. Усіх нас цікавить, як і чому наше Звернення до Віктора Пася наступного дня потрапило до Босак Віти Олексіївни?

Ми звертаємось до Віктора Пася дати нам пояснення, чому Босак Віта Олексіївна, ще не ставши директором, починає нам погрожувати за те, що ми маємо власну думку і хочемо її відкрито висловлювати? І як взагалі після цього Віктор Пась має намір призначати директором нашої школи? Та і чого може навчати наших дітей такий «педагог» і директор школи, який із нами, батьками дозволяє собі такі майже злочинні речі?

Наше Звернення щодо кандидатури Віти Босак на посаду директора Житнівської школи – це не просто «конфлікт на ґрунті особистої неприязні», як висловився в газеті Волинь наш сільський голова Михайло Оліферчук. І чомусь зробив вирішальний висновок: «найкращий кандидат — Віта Босак, яка пройшла всі щаблі: від вчителя до завуча, має досвід керівної роботи…» ! Складається враження, що на посаду директора нашої школи сільський голова Михайло Оліферчук та начальник Камінь-Каширського райвідділу освіти і науки Віктор Пась чомусь(?) намагаються «проштовхнути» виключно Босак Віту Олексіївну.

При цьому ми хочемо зауважити, що сприймемо будь-яку іншу кандидатуру на посаду директора нашої Житнівської школи, окрім Босак Віти Олексіївни. Тим більше, що в нашій школі є авторитетні педагоги з відповідним досвідом роботи та яких поважають в нашому селі. Це наприклад такий вчитель як Полинюк Віктор Васильович.

Насамкінець наголошуємо, що у випадку ігнорування начальником Камінь-Каширського районного відділу освіти і науки Вікторем Пасем нашого Звернення, ми залишаємо за собою право звертатись до Волинського обласного управління освіти і науки, Волинської обласної ради та до Міністерства науки та освіти України.

Жителі села Житнівка Камінь-Каширського району

P.S. Подібний лист ми занесли ще тиждень тому до редакції Камінь-Каширської районної газети «Полісся» . Та оприлюднення його на шпальтах нашої районки до цих пір немає…

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Штефан, Луцьк Показати IP 8 Вересня 2015 10:02
Не пускайте у школу В.Босак. Пікетуйте вхід. Не вітайтеся із нею, бойкотуйте всіх її дружбанів і родичів. Сама вона ніколи не піде із посади. Тільки не паліть її хати. Бо це загрожує в'язницею.
Анонім до Штефан, Луцьк Показати IP 8 Вересня 2015 12:14
"Потім ця так звана майбутня і ще не призначена директорка Житнівської школи відвідала зібрання наших місцевих християн-баптистів, де зачитувала копію нашого Звернення та оголошувала там прізвища тих людей, які підписались під ним." - Иными словами, ребятки, написавшие кляузу, боятся того, что об этом узнают односельчане. Почему?
11 Показати IP 8 Вересня 2015 10:40
"«відома» своїми аморальними вчинками і якостями, які несумісні навіть зі званням педагога."......потрібні факти......а наводити наклепи можна на будь яку людину.......
Макарнеко і Сухомлин Показати IP 8 Вересня 2015 11:04
Скільки будете хороводи водити? Не купці людей вирішувати, кого і куди призначати. Ми правова держава - і є певний порядок призначення на посади. А то навчилися, щось не подобається і прапори в руки, дорогу перекривають. Дайте попрацювати, а потім заслухайте за пророблену роботу і тоді висловлюйте позицію. А то виходить, що хочемо СВОЮ людину: чиюсь куму, сестру, брата, сусіда.
Коменський до Макарнеко і Сухомлин Показати IP 8 Вересня 2015 19:06
Як я зрозумів влада і хоче поставити СВОЮ людину,а люди проти.Мають право!
;)) Показати IP 8 Вересня 2015 11:10
Можна поцікавитися, чим же прославилася оця Босак?
Баран до ;)) Показати IP 8 Вересня 2015 11:59
коментар було видалено
Юрист Показати IP 9 Вересня 2015 11:01
Баптисти хочуть поставити до керівництва школою свою людину, а потім замінять всіх вчителів на баптистів і вийде величезний навчальний заклад непотрібів які нехочуть захищати свою батьківщину. Їм неможна брати зброю до рук, зате дурити простих Українців їм віра дозволяе.Молодим людям просвітер промивае мізги з самого дитинства та робить їх каліками для держави на все життя.
Анонім Показати IP 9 Вересня 2015 12:02
Скільки гривень вклали селяни в будівництво? Ніскільки? Дати нагаку по спині кожному писаці і призначити директора встановленим законом порядком.
Невідомий Показати IP 9 Вересня 2015 14:07
Якщо дійсно написане вами на рахунок цієї жінки є правда, то на місцевому рівні ви нічого не зробите. Моя порада: зателефонуйте на урядову виконавчу гарячу лінію та попросіть допомоги у вирішенні цього конфлікту.
111 Показати IP 11 Вересня 2015 22:29
бідний Пась
Рома Пась Показати IP 17 Вересня 2015 21:38
Всім привєт!!!
пацанка Показати IP 2 Листопада 2015 22:15
Віта класний педагог,керівник ,шикарна жінка.Що їм пе подобається,що вона краще всіх тих тупих овечок разом взятих і дуріють. А чиновники хай не читають їхні пісульки а дивляться на Вітині якості,що вона може керувати не тільки школою а й державою!!! А баби хай не їздять по чиновниках а варять борщі своїм мужам і не пхають носа в чуже приватне життя,вони і ніхтя не варти її !!!!!!!!!!!!!!!! .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus