USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині може стати більше тимчасових заробітків

25 Квітня 2015 17:10
Більше тимчасових робіт планують пропонувати волинянам вже з травня. Обласний центр зайнятості розраховує на нове фінансування громадських робіт.

Про це йшлося під час прес-конференції директора Волинського обласного центру зайнятості Раїси Кучмук на тему: «Доступність соціальних послуг в обласній службі зайнятості» вчора, 24 квітня.

«Ми зараз вже думаємо щодо розширення громадських робіт, які ми можемо пропонувати людям. Усе це тому, що з травні очікуємо нового принципу фінансування з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування - на 100%. Зараз ми оплачуємо 50% й 50% співфінансування з місцевих бюджетів. Це призвело до зменшення кількості громадських робіт й можливості волинянам отримати тимчасову роботу. От, у 2012-му році на оплату громадських робіт спрямували більше 6 мільйонів гривень, коли кошти давав Фонд, а наступний рік за системою 50/50 – лише 504 тисячі гривень, у 2014-му році заплатили волинянам 696 тисячі гривень» - розповідає Кучмук.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що демобілізовані волиняни із сіл мають нові можливості працевлаштуватися. Йшлося про те, що люди,які мають паї можуть ставати у центр зайнятості на облік у пошуках роботи, для перекваліфікації та за одноразовою допомогою для відкриття власної справи.

Зауважимо, що за перший квартал 2015-го року безробітні Волині отримали 29 мільйонів 864 тисячі гривень з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування. Частина з них пішла на професійну підготовку, компенсацію роботодавцям та оплату громадських робіт.

Працівники центру зайнятості повідомили й про те, що Україна перестає бути «робочою силою» Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Толя Показати IP 25 Квітня 2015 19:46
Ой зараз вимоги до працівника ойо йой а платять мінімалку або 2500 оце так дожились

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus