USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Безробітні Волині отримали 30 мільйонів гривень у 2015у році

25 Квітня 2015 08:00
За перший квартал 2015-го року безробітні Волині отримали 29 мільйонів 864 тисячі гривень з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування. Частина з них пішла на професійну підготовку, компенсацію роботодавцям та оплату громадських робіт.

Про це йшлося під час прес-конференції директора Волинського обласного центру зайнятості Раїси Кучмук на тему «Доступність соціальних послуг в обласній службі зайнятості» 24 квітня у Луцькому міському центрі зайнятості.

Зауважимо, що виплати здійснюють відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття».

Дотримуючись законодавства, Волинська обласна служба зайнятості витратила у І кварталі 2015 року на допомоги по безробіттю 29 мільйонів 864 тисячі гривень.

З цих коштів мільйон 921 тисяча гривень спрямована на одноразову виплату допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю.

На професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних спрямували 776,5 тисячі гривень.

Кошти спрямовували й на видачу ваучерів громадянам, старшим 45 років - 48,6 тисячі гривень.

На організацію громадських робіт виплатили 45,1 тисячі гривень.

Також Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування компенсував роботодавцям єдиний внесок на суму 581,3 тисячі гривень.

Ще 289,5 тисячі гривень центр зайнятості спрямував на інформаційні і консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням та їх забезпеченням, а також 41,5 тисячі гривень на профорієнтацію і її забезпечення.

Щодо того, що безробітні краяни отримують допомогу, директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук закликала їх не засуджувати.

«Я чую, що лунають думки, мовляв, розтрачуються державні кошти, навіщо стільки грошей давати безробітним. Але я наголошую, що це - гроші людей, їхні зароблені, які відраховували у Фонд із зарплати, тому не варто комусь дорікати за допомогу із центру зайнятості», - наголосила Кучмук.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що безробітних на Волині починають орієнтувати на індивідуальну підприємницьку діяльність аби вирішити питання з тими, хто в пошуках заробітку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 25 Квітня 2015 11:37
Вельмишановна пані Наталя Семенівна також безробітна, бо з її освітою та талантами ніхто не хоче давати високооплачувану роботу, панове! Я питаю вас -це справедливо?
Бичара до Анатоль_ Показати IP 25 Квітня 2015 13:09
Що за їдна
123 до Анатоль_ Показати IP 25 Квітня 2015 19:42
А может Наталье Семеновне специальность сменить?Глядишь,и работу найдет ,и кошелек пополнит.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus