USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині можуть об’єднати райони

15 Травня 2014 15:23
Реформа місцевого самоврядування в Україні передбачає перерозподіл влади, коштів і територій.

Про це йшлося під час відео селекторної наради віце-премєр-міністра України Володимира Гройсмана щодо організації громадського обговорення питань децентралізації влади.

Зі слів Володимира Гройсмана, 1-го квітня в Києві вже затвердили Концепцію реформи місцевого самоврядування. Згідно з нею, в Україні буде трирівнева
система адміністративно-територіального устрою, що передбачено у статті 133 (розділ ІХ): регіони, райони, громади.

«Нам нав’язують із-за кордону федералізацію. Федералізація – це об’єднання, але Україна уже єдина держава, унітарна. Ми хочемо децентралізувати владу, щоб ви могли впливати на ті рішення, які стосуються реформу. 1-го квітня ми затвердили цю Концепцію щодо реформи місцевого самоврядування. Сьогодні розпочинаємо дискусію, аби вона пройшла не лише в обласних центрах а й у районних. Треба цю систему взаємодії напрацювати разом», - говорить Володимир Гройсман.

Із Міністерства наголошують, що після реформи райони в областях будуть укрупнюватися, цьому центральна влада буде сприяти задля ефективного управління на місцях.

Щодо повноважень, то у концепції реформ передбачено, що на кожному рівні адміністративно-територіального устрою будуть призначати своїх чиновників і відповідати за це. Люди будуть обирати владу, влада призначатиме виконавців, які будуть відповідати перед громадою і державою. Від держави буде представник, який буде виконувати наглядові й контролюючі функції.

Віце-премєр-міністр України наголосив, що задля балансу в країні слабким районам буде підтримка.

Зауважимо, що усі представники областей України підтримали реформу місцевого самоврядування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
громада Показати IP 15 Травня 2014 16:01
А обговорювати "в глибинці" будуть так, як скажуть зверху і так завжди було! Не смішіть людей тими обговореннями, це все для галочки, що мовляв усі у курсе, а насправді потім нові Майдани можуть бути від такого керівництва і таких "обговорень"!
при Показати IP 15 Травня 2014 16:13
Ющенку один жид хотів це зробити (Безсмертний), то люди чуть голову не розбили,тепер другий жид знову за старе береться,
пан Показати IP 15 Травня 2014 16:28
незалежна, ун1тарна - що в1н мете? Хоча збереж1ть те що лишилось.
А куди Показати IP 15 Травня 2014 16:43
чиновничків (дрібненьких) подінуть ? Назад у село вони не хочуть. Там з кавою проблеми, і на каблуках півметрових по бруківці не поскачеш..
самсон до А куди Показати IP 15 Травня 2014 17:51
"чиновничків (дрібненьких) подінуть ? Назад у село вони не хочуть"---романюки хай валять у свої Підлозці тама кєрують камсамолами......
ж...па Показати IP 15 Травня 2014 18:33
Любешів приєднайте до Луганська! Розум в комуняк той самий!
Волиняка до ж..па до ж...па Показати IP 15 Травня 2014 18:40
коментар було видалено
правильно до ж...па Показати IP 15 Травня 2014 19:55
разом із Шацьком.
Клімчук Борис до ж...па Показати IP 16 Травня 2014 21:38
Шановний жора, Любешів ми з Адамом Мартинюком приватизуємо.І буде там любов, камсамол і весна. Як в Луганді...
Українець Показати IP 15 Травня 2014 20:48
А можна Рожище провінцією Ліхтенштейна, або на крайняк до Люксембурга бо в Монако не хочемо там багато казино. і спокус.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus