USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Із директором волинського ліцею-інтернату пропонують розірвати контракт

11 Жовтня 2016 12:28
Збір коштів з батьків, непрозорі витрати та крадіжки продуктів харчування: низку претензій до очільника Нововолинського ліцею-інтернату Юрія Лазаренка висувають головний бухгалтер закладу та представники батьківського комітету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю і корупцією 11 жовтня.

Як повідомила головний бухгалтер закладу Наталія Гергель, у неї виник конфлікт з директором через те, що вона вказувала на його помилки і в результаті цього була фінансово покарана. Йшлося про використання паливно-мастильних матеріалів, харчування, благодійних внесків батьків учнів, які не обліковувалися. З її слів, закупівлі здійснювалися «невідомо як», також вона звертала увагу директора на крадіжки продуктів харчування. За це директор покарав головного бухгалтера, знявши з неї усі надбавки та премії. Так, у вересні Наталія Гергель отримала заробітну плату у розмірі 1400 гривень, водночас, бухгалтери, які їй підпорядковуються, отримали по 5 тисяч.

Водночас, представник батьківського комітету зауважив, що з батьків у фонд ліцею збирали по 50 гривень щомісяця, а наприкінці навчального року директор їм повідомив, що необхідно придбати тонкі клієнти замість системних блоків, одразу презентувавши пропозицію однієї фірми. У батьківському комітеті піддають сумніву необхідність купівлі такої апаратури.

Член комісії Костянтин Зінкевич зазначив, що про стан справ у ліцеї йому відомо давно, і працівники та батьки учнів в особистих розмовах підтверджують це. Він пропонував рекомендувати тимчасовій контрольній комісії облради перевірити навчальний заклад, де збирають гроші з батьків. Також відповідну заяву, з його слів, варто направити в правоохоронні органи.

Своєю чергою, член комісії Роман Карпюк зазначив, що подібних питань не виникає щодо трьох інших ліцеїв обласної комунальної власності. З його слів, за часів попереднього керівника в ліцеї був конкурс на вступ у заклад, а нині фіксують недобір 30 учнів.

Голова комісії Анатолій Вітів пропонував рекомендувати розірвати контракт з директором ліцею та призначити нового керівника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
лучани Показати IP 11 Жовтня 2016 12:52
В 4й школі Луцька таке саме відбувається, але ніхто не трогає директора, бо його кришують з ОДА.
1601 Показати IP 11 Жовтня 2016 13:36
і ще у 23 теж саме
:) Показати IP 11 Жовтня 2016 13:40
Таки да)
111 Показати IP 11 Жовтня 2016 16:16
" Член комісії Костянтин Зінкевич зазначив, що про стан справ у ліцеї йому відомо давно". Чому раніше не було нікого реагування? Не хоче платити - значить усунути з посади. Поставимо платоспроможного сраколиза.
УВАГА-100% Показати IP 11 Жовтня 2016 16:24
Ще б розірвали контракт з безтолковим Стельмащуком Ігором і непотрібною Бабулою Ірою, що "тіпа" працюють в Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді Волинської облради!!!
... Показати IP 11 Жовтня 2016 16:28
Скажіть будь ласка в яких навчальних установах не збирають благодійних внесків??????
ліля до ... Показати IP 12 Жовтня 2016 09:49
Це точно!!!!
1 Показати IP 11 Жовтня 2016 16:45
Ну і правильно робив що збирав гроші - то ж в Європу йдемо все платно
105_м Показати IP 11 Жовтня 2016 16:56
Юрка ворюга ще той! Мамка навчила!Просто не повезло йому з бухгалтеркою.Бо в мамки вІваничівському інтернаті бугалтерки крадуть з нею заодно.Разом все ділять.Одну правда судили,дали условно,але вона далі вірноЛазаренчисі служить. А Юрій все собі гребе!Він навіть освіти педагогічної не має,а тільки дефектологічну.Пора його звільнити!В колективі є достойні люди!
Соль Показати IP 11 Жовтня 2016 16:58
Юру на мило!
опапа Показати IP 11 Жовтня 2016 17:05
Пора в білі руки лопату взяти...Директора не вийшло з цього"світила"....
..... Показати IP 11 Жовтня 2016 17:09
Ця сімейка непочатий край роботи для прокурора!
? Показати IP 11 Жовтня 2016 17:19
Та бухгалтерка получається спільниця. Вона ж оплачувала рахунки за закупівлі які здійснювалися «невідомо як» та списання паливно-мастильних матеріалів.
666 до ? Показати IP 11 Жовтня 2016 18:36
Ото й є шум за того, що вона НЕ СХОТІЛА стати спільницею Ізза цього й весь кіпіш!
!!!!!!!!!! до ? Показати IP 11 Жовтня 2016 19:54
.........ті паливно- мастильні матервали(бензин) пішли у лазаренкову чорну Мазду!!!!!!!!!!!!!
шаааа Показати IP 11 Жовтня 2016 17:26
Хай шахтарем попрацює,якщо директорли ге втходить.Всн просто.
три Показати IP 11 Жовтня 2016 17:57
роки побув, нагріб, їдь торгуй сигаретами в Польщу, попарся там трохи.
люсі Показати IP 11 Жовтня 2016 20:46
А меблі Юрчик де? За які ти їздив у Вінницю,напевно там також товщину деревини вимірював,як ти вмієш.
ліля Показати IP 12 Жовтня 2016 09:52
директори збирають, що показати перед начальством "яка класна школа і її керівник". Начальство все в курсі.
111 Показати IP 12 Жовтня 2016 13:54
«Головний бухгалтер ліцею Наталія Гергель розповіла членам комісії, що її звільнили рік тому, та рішенням суду її поновили на посаді. Директор, мовляв, звільнив її через те, що вона робила зауваження.За словами бухгалтера, вони стосувалися крадіжок харчів та отримання необлікованих благодійних внесків». Чомуж ти як головний бухгалтер не зверталася в правоохоронні органи? «...бухгалтер зазначила, що не має доступу до документів, аби надати їх відповідним органам». Булоб звернення органи витребують документи самостійно. Просто не хочеться нести кримінальну відповідальність за неправдивий донос, а можливо і ще за якісь «гріхи».
отак Показати IP 12 Жовтня 2016 15:38
На неправді ти зайшов на цю посаду і тепер отримуєш по заслузі,Юро.А нас нема чого під облрадою морозити.Більше не тисни на нас, не поїдемо.Сам там мерзни!!!
Учень Показати IP 2 Листопада 2016 21:40
Я хочу сказати те , що директор цей не є найкращий . Людина привела свій колектив , звільнювала КВАЛІФІКОВАНИХ працівників. А те , що ліцей обкрадають , то це не таємниця... Я навчався протягом 4 років у ліцеї і за Гутчинського було все набагато краще для ліцеїстів ( наприклад, харчування). Лазаренко завжди здійснює реформи ( програма по зменшеню витрат на електроенергетику , харчування , комунальні послуги та багато іншого. ) , це й можливо добре , але всі розуміють , як зараз вони проводяться. На мою думку ,у ліцеї є тільки одна людина , яка , справді, б змогла ефективно виконувати обовязки директора Нововолинського ліцею-інтернату - Шевчук Віра Антонівна
Учень2 до Учень Показати IP 13 Травня 2017 18:13
І коли ж ти вчився там? Гутчинський,жив на готовому і розвалював все те, що збудував Гошовський. А пані Віра Антонівна завжди була в центрі корупційних схем ( її доця наперед знала всі номери диктантів, завдань, державних екзаменів), разом з Демчишиною і директором. Я точно знаю учнів, які вступали в ліцей за гроші, за гроші получали червоні дипломи, за гроші отримували квоти на вступи до вишів... І як ви думаєте, хто за цим стояв? Хто це решав? Може прибиральниці)))) Самий достойний в ліцеї педагог, це Маліков Леонід Михайлович. Йому треба памятник ставити в дворі ліцею!!! А Лазаренко молодець, багато що зробив і ще зробить. Не вірю я, що він займається корупцією і крадіжками коштів. І всі 90 однокласників не вірять і підтримують його. Бо вчилися з ним і бачили все при всіх тих хабарниках, яких він згодом позвільняв. СЛАВА УКРАЇНІ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus