USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Нововолинському ліцеї керівника оберуть таємним голосуванням

1 Листопада 2016 16:41
Залишити на посаді чинного виконувача обов’язків директора Нововолинського ліцею-інтернату просять представники трудового колективу. Голова облради Ігор Палиця, до якого з цією проблемою прийшов колектив, запропонував провести вибори директора ліцею шляхом таємного голосування.

Про це йшлося під час прийому громадян в голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці 1 листопада.

Представники педагогічного колективу Нововолинського ліцею-інтернату, кажуть, мовляв, стурбовані ситуацією, яка виникла навколо закладу. Так, інформацію, яку нещодавно під час засідань однієї з постійних комісій облради озвучила щодо керівника закладу Юрія Лазаренка головний бухгалтер Наталія Гергель, назвали недостовірною та «бомбою проти закладу», що підриває імідж ліцею.

Нагадаємо, головний бухгалтер стверджувала, що у неї виник конфлікт з директором через те, що вона вказувала на його помилки і в результаті цього була фінансово покарана. Йшлося про використання паливно-мастильних матеріалів, харчування, благодійних внесків батьків учнів, які не обліковувалися. З її слів, закупівлі здійснювалися «невідомо як», також вона звертала увагу директора на крадіжки продуктів харчування.

90% працівників ліцею-інтернату, зі слів присутніх представників колективу, висловлюють позицію на підтримку чинного директора і називають підлим обманом те, що головний бухгалтер повідомляла депутатам облради. Наступного дня після засідання згаданої комісії голова профспілкового комітету зібрав збори трудового колективу, у рамках якого Наталію Гергель просили надати пояснення. Втім, робити це без присутності адвоката вона відмовилася.

Працівники ліцею, зокрема заступниця директора Світлана Земцова, стверджували, що Юрій Лазаренко знає проблеми закладу та вміє їх вирішувати. Йому, мовляв, вдалося протягом трьох років керівництва досягти вагомих результатів, а вихованці ліцею перемагали навіть у міжнародній олімпіаді.


Голова облради Ігор Палиця пояснив: йому невідомо про те, що керівника ліцею-інтернату хочуть звільнити. Водночас ніхто до нього не звертався, висуваючи свою кандидатуру на посаду директора ліцею-інтернату. Він запропонував колективу провести експеримент, аналогічний тому, що відбувся вже у двох медичних закладах. Йдеться про вибори керівника шляхом таємного голосування трудового колективу. Так, охочі зможуть зареєструвати свої кандидатури, а вибір зроблять безпосередньо працівники ліцею. Після цього обраного на посаду розглядатимуть члени постійної комісії облради. Вибори пропонують провести до кінця листопада.

Він нагадав, що аналогічним чином обрали головного лікаря обласної дитячої клінічної лікарні. Під час затвердження його на посаду у рамках сесії облради дехто з депутатів висував звинувачення у корупції, тож на перевірку інформації витратили ще два тижні. Факти про корупційні дії не підтвердилися, тож тепер із ним підписують контракт. Ігор Палиця наголосив, що він не впливатиме на вибори керівників обласних комунальних закладів і тут не повинно бути жодної політики.

Зрештою члени трудового колективу підтримали пропозицію про вибори керівника закладу шляхом таємного голосування.


Своєю чергою, кандидат педагогічних наук, заслужений вчитель України Ольга Березан розповіла, що працює від витоків ліцею та вболіває за процвітання закладу. Побачивши, що чинний директор зробив на посаді за три роки, вона вирішила виступити на його підтримку в обласній раді. Педагог запевнила, що Юрій Лазаренко є ефективним менеджером та справжнім господарем.


Як зазначив голова профспілкового комітету, викладач предмету «захист Вітчизни» Олег Кривицький йому сподобалася пропозиція голови облради, тому що більшість працівників ліцею підтримує директора, порівнявши його з попередніми очільниками закладу. На його думку, колектив завжди повинен обирати свого керівника. Щодо можливих кандидатів на посаду, він зауважив, що не розуміє, кому вигідно, щоб у закладі склалася така ситуація, як нині, коли у червні термін дії контракту Юрія Лазаренка скінчився і зараз він вже протягом півроку є виконувачем обов’язків керівника. Чи причиною цьому є політична діяльність, хочуть побачити, з’ясувавши, хто ж іще претендуватиме на посаду директора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Небайдужий Показати IP 1 Листопада 2016 22:29
Цікаво,скільки ще премій виплатять цим захисникам директора,за таку палку підтримку?
Небайдужий Показати IP 1 Листопада 2016 23:48
Хотілося б почути від Світлани Земцової,яких "вагомих результатів" конкретно досяг Юрій Лазаренко.І ще хочу попросити,щоб досягнення вчителів та учнів у олімпіадах не приписували Лазаренку,який немає до цих досягнень жодного відношення.
Олена Показати IP 2 Листопада 2016 12:07
Це все повна брехня!!!! Лазаренко крадій!! Оббирає батьків учнів!!! Працівники від нього страждають!!! Але ніхто цього не скаже прямо, бо бояться звільнення як Гергель!!!!!
123 Показати IP 2 Листопада 2016 14:53
Ніяких зборів трудового колективу з питання делегування на зустріч з головою обласної ради не було. І взагалі голова профспілки захищає в. о. директора Лазаренка Ю. О. який не є членом профспілки, вийшовши з неї і проводить агітацію серед членів колективу про доцільність існування такої організації шляхом виходу із членів профспілки
Учень Показати IP 3 Листопада 2016 00:48
В ліцеї всі дуріють по-своєму. Ну хіба ш бухгалтер обманював когось просто такк? яка користь? позбутися роботи? чи отримати статус брехуна?Думаю, шо вона сказала правду.... І підтримую думку щодо місць на олімпіадах. Це заслуга виключно вчителів. Директор веде тільки економіку. А з економіки на скільки знаю нема місць на Україні і в області. І дуже соромно за вчителів(Марину Степанівну, Олену Василівну, Світлану Вікторівну), що завжди подавали приклад для дітей, відстоювали свою думку , а зараз є просто маріонетками, які не розумію чому бояться сказати правду. Сором"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Колишня учениця. Показати IP 4 Листопада 2016 21:21
Якщо Ви пане 'учень' та достовірно довіряєте пані бухгалтеру то просто поцікавтеся про всі попередні місця роботи цієї пані та причини звільнення. Проти нинішнього директора багато чого говорять поганого тому що він молодий очільник а дехто з працівників ліцею просто вважає що він зайняв його місце. Тим хто не хоче працювати було погано і при попередніх очільниках даного навчального закладу. А чому,доречі,Ви згадали та присоромили тільки трьох заступників директора коли в ліцеї працює чотири заступника? Значить випливає так ,що всі погані а Віра Антонівна найкраща? Чому потрібно ганьбити тих людей які працюють та плідно працювали при попередніх очільках?
Учень Показати IP 7 Листопада 2016 11:31
Бо до Віри Антонівни я не маю ніяких претензій.
Колишня учениця Показати IP 7 Листопада 2016 17:35
Пане учень, а яке Ви маєте право висувати притензії щодо роботи заступників директора чи вчителів? Чи може Ви займаєте більш високу посаду , що дає Вам на це право?
учень 2 Показати IP 12 Листопада 2016 00:57
ну взагалі , Лазаренко чудний трохи, да , він провів багато реформ з добробуту ліцеїстів , веде роботу над зменшенням витрат і т.д. , але при цьому багато крадеться ....
учень ) Показати IP 12 Листопада 2016 01:01
Я хочу сказати те , що директор цей не є найкращий . Людина привела свій колектив , звільнювала КВАЛІФІКОВАНИХ працівників. А те , що ліцей обкрадають , то це не таємниця... Я навчався протягом 4 років у ліцеї і за Гутчинського було все набагато краще для ліцеїстів ( наприклад, харчування). Лазаренко завжди здійснює реформи ( програма по зменшеню витрат на електроенергетику , харчування , комунальні послуги та багато іншого. ) , це й можливо добре , але всі розуміють , як зараз вони проводяться. На мою думку ,у ліцеї є тільки одна людина , яка , справді, б змогла ефективно виконувати обовязки директора Нововолинського ліцею-інтернату - Шевчук Віра Антонівна
Oksana Показати IP 20 Листопада 2016 21:32
Мда ! бачу знайшла Віра Антонівна де попіаритись ..думаю не вийде..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus