USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині призупинили консервацію тисячолітнього човна

13 Вересня 2017 15:26
Захід «Врятуймо знахідку тисячоліття», де обговорювали долю човна-моноксила, відбувся у Маневицькому районі 12 вересня.

Директор Маневицького краєзнавчого музею Петро Хомич організував зустріч у приміщенні, де знаходиться човен, аби всі присутні могли подивитись, в якому стані він знаходиться, пише Район.Маневичі.

«Зараз човен стоїть в пилюці, на протязі. Коли ми проводили процес консервування, побачили, що утворилася плівка. На сьогодні ми вже два місяці не проводимо консервування, через те, що плівка не дає далі проводити роботу. Тобто спочатку її потрібно повністю змивати. Зараз ми чекаємо, аби пам'ятку перевезли на стаціонарне місце, аби можна було продовжити консерваційні й реставраційні роботи», – пояснив директор музею Петро Хомич.

Начальник відділу культури райдержадміністрації Ігор Дерлюк розповів, що на сьогодні розроблена проектно-кошторисна документація про добудову приміщення до музею (для човна-моноксила), який вартує до півтора мільйона гривень. Коли проект пройде експертизу, тоді можна буде виділяти гроші із бюджетів.

Також виступив і директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, який розповів, що вони готові долучитися до продовження наукових досліджень, сприяти реставрації та консервації, поширювати інформацію, створювати публікації, залучати колег з-за кордону та України.

Опісля відбувся круглий стіл у Маневицькій райдержадміністрації, до якого долучилися голова райдержадміністрації Андрій Линдюк, декан історичного факультету СНУ ім. Лесі Українки Анатолій Шваб та професор цього університету Ярослав Шабала.

Андрій Линдюк розповів, що до кінця наступного тижня вони планують подати документи на експертизу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 13 Вересня 2017 16:35
Та продайте вже його кому-небудь, скільки можна знущатися?
Вова Показати IP 13 Вересня 2017 18:37
Як все державне дістало, тільки п*длюча корисність!!!, та віддайте його полякам, нехай хоч в них зостанеться історична памятка і будемо до них возити дітей і показувати хоч щось з нашого краю стародавнє.
Лемко Показати IP 13 Вересня 2017 21:41
Продайте його на аукціоні в Америку, якщо самі не можете який рік з ним щось вдіяти. Скоро зима і дядя Вася сторож може зперепою порубати його на дрова. І буде великий пєсєц.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus