USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині перейменовують інтернати

25 Травня 2018 22:14
Ряду закладів типу школа-інтернат пропонують зміни назви, аби позбутися дискримінаційного кліше «інтернат».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 24 травня.

Заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Тетяна Соломіна, повідомила що перейменування має на мені позбутися в назві слова «інтернат», однак це вдасться зробити не для всіх закладів. А перейменовувати пропонують 5 обласних шкіл-інтернатів:

Люблинецьку спеціалізовану школу-інтернат І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» у Люблинецький ліцей Волинської обласної ради;

Княгининівську спеціалізовану школу-інтернат І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» у Княгининівський ліцей Волинської обласної ради;

Сенкевичівську загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів Волинської обласної ради у Сенкевичівську гімназію Волинської обласної ради;

Волинський ліцей-інтернат Волинської обласної ради у Волинський науковий ліцей-інтернат Волинської обласної ради;

Нововолинський ліцей-інтернат Волинської обласної ради у Нововолинський науковий ліцей-інтернат Волинської обласної ради.

Члени комісії підтримали ініціативу щодо перейменувань і рекомендують відповідні рішення ухвалити під час сесійного засідання.

Зауважимо, що про те, що слово «інтернат» варто забрати з назв освітніх закладів неодноразово говорили активісти, мовляв, це ставить певний негативний штамп на дитину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 25 Травня 2018 22:34
Перейменуйте,чи з цього треба роздувати проблему?Чи кошти великі треба для бумаги?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus