USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині піддають сумніву якість індивідуального навчання школярів

22 Серпня 2016 15:35
На індивідуальне навчання дітей в малокомплектних школах Волині витрачають 28 мільйонів гривень однак рівень підготовки учнів не поліпшується, - вважають в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 22 серпня.

Як повідомила начальник управління освіти, науки та молоді ОДА Людмила Плахотна, попри оптимізацію мережі загальноосвітніх навчальних закладів, в області лишається значна кількість малокомплектних шкіл, в яких можуть навчатися лише учні з індивідуальною формою навчання. З них 9 шкіл 1-2 ступенів з кількістю учнів до 25, які з 1 вересня переходять на утримання з коштів районних бюджетів. По дві такі школи розташовані у Горохівському, Любомльському та Рожищенському районах, по одній – у Любешівському, Маневицькому та Ратнівському районах.

Загалом 1-го вересня орієнтовно 130 тисяч учнів сядуть за парти в області, з них понад 14 700 першокласників.

Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик нагадав про своє доручення аналізу індивідуального навчання учнів. Так з 2999 таких учнів 600 дітей в області – учні з порушеннями здоров’я, тож щодо індивідуального навчання для них питання не обговорюють, а решта, мовляв, під великим знаком питання.

Зі слів Людмили Плахотної, приблизно тисяча дітей лишатимуться вчитися в малокомплектних школах на індивідуальній формі навчання.

Щодо рівня підготовки учнів, які закінчують малокомплектні школи, маючи середній бал атестату на рівні 8-9 балів голова ОДА зауважив, що такі діти під час вступу до військового ліцею отримують лише 3 бали. Зі слів керівника навчального закладу, протягом останньої вступної кампанії покращень у знаннях таких учнів не було.

Дати узагальнену оцінку рівню знань дітей, які навчаються індивідуально, Людмила Плахотна не змогла. Голова ОДА зазначив, що оцінку варто давати дітям, коли вони змінюють навчальний заклад і адаптуються до іншої школи. Він наголосив, що 36 мільйонів гривень витрачають на «так зване індивідуальне навчання». Якщо відняти від цієї суми витрати на навчання дітей з порушеннями здоров’я, залишиться 28 мільйонів.

Щодо малочисельних шкіл, які не підлягають реорганізації, начальник управління освіти, науки та молоді повідомила, що дві школи, де навчаються менше 25 учнів у Любомльському районі, представники місцевої влади вирішили не закривати «через політичні амбіції», хоча батьки учнів напередодні погоджувалися на реорганізацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
555 Показати IP 22 Серпня 2016 17:49
Індивідуальне навчання це бізнес.За кожну дитину вчитель отримує до 2000 гр. Як правило це методисти Райво приблатньонні
Ук Показати IP 22 Серпня 2016 18:26
Простий вчитель індивід.навч. не отримає. Це точно. А перевірити якість такої роботи майже неможливо, бо це діти -інваліди з обмеженим інтелектом. Ну що ти його навчиш. А районовці самі себе перевірять на відмінно. Пора закривати цей відмив грошей.
'вчителька Показати IP 1 Вересня 2016 15:15
Ті, що пишуть коменти пр*дурки є багато дітей, які з тих, чи інших причин не можуть навчатись у класі, індивідуальне навчання для них порятунок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus